САВА ЦЕНТАР НА ПРОДАЈУ, ДА ЛИ ЋЕ ГА КУПИТИ ,,ДЕЛТА“?

Сава центар и Ушће

(Нови Београд, фото: Београдске.рс)

,,Сава центар“ ће после низа неуспешних покушаја да нађе партнера за управљање бити понуђен на продају, објавила је Политика.

Сазнања тог листа потврдио је и Горан Весић, заменик градоначелника.

Тачна је информација да ће Град Београд веома брзо објавити тендер за продају „Сава центра“. Град ће од будућег купца, осим плаћања за куповину овог конгресног центра, тражити да се обавеже да ће у објекту, који је под заштитом Завода за споменику културе града Београда, обављати претежно конгресну делатност што значи да нема промене намене и да у реконструкцију објекта уложи не мање од 40 милиона евра – написао је Весић.

Да подсетимо, последњи пут је процењено да „Сава центар“, са све земљиштем на којем се налази, вреди око 100 милиона евра, али исто тако није тајна да је почетком ове године имао дуг од преко 6,3 милиона евра само на име пореза на имовину!

На претходном тендеру за јавно-приватно партнерство једино се јавила компанија „Делта“ Мирослава Мишковића, али је њена понуда оцењена као незадовољавајућа, док је на првом јавном конкурсу уз „Делту“ своју понуду доставио и конзорцијум који су чинили Аеродром „Никола Тесла“, „Енергопројект“ и Београдски сајам. Међутим, у другом кругу нико није изашао са обавезујућом понудом.

И сада пред најављену продају „Сава центра“ јасно је да је први фаворит за његову куповину управо Мирослав Мишковић, мада су и у „Делти“ свесни да ће морати у реконструкцију објекта да уложе више од наведених 40 милиона евра.

 

Блиц, Политика

Читајте још: Нема студије оправданости изградње Националног стадиона

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x