ЛИНИЈЕ 43 И 96 ИЗНЕНАДА СКРАЋЕНЕ

БЕОГРАД КУПУЈЕ 80 НОВИХ ТРОЈЕЛБУСА

(Илустрација: Београдске.рс)

 

Аутобуси 43 из Котежа и 96 из Борче, који су саобраћали до Трга републике, од петка возе само до Панчевачког моста!

Без најаве и обавештења, возили су без ознаке Л које су носиле током реконструкције центра. Житељи ових делова града су незадовољни, а из Секретаријата за јавни превоз кажу да је скраћење урађено уз договор са челницима Палилуле.

Скраћење линија 43 и 96 изненадило је суграђане јер није ни поменуто у петак, када је Трг отворен за саобраћај.

Сада, сви излазе из аутобуса на стајалиштима „Панчевачки мост“, „Центар за културу Влада Дивљан“ и „Железничка станица“. А ту превоз не чекају сад само они из Котежа и Борче, већ и они који долазе линијама 101 из Падинске скеле, 104 из Црвенке, 105 из Овче, 106 из Јабучког рита.

-Сви они користе линију 95, у коју на стајалиштима пре тог не може ни да се уђе. По три-четири возила пропустим. А код Центра за културу стају 16, 23, 27Е, 32Е, 33, 35, 48, 95. И сви ти аутобуси су препуни, осим 32Е. Ујутру ни у један не може да се уђе – наводи Аница К.

Из Секретаријата за јавни превоз кажу да су се приликом припреме за враћање линија јавног превоза 43 и 96 на редовне трасе консултовали са представницима општине Палилула.

– Они су предложили да ове две линије остану на окретници испод Панчевачког моста уз оправдање да то одговара већини грађана. Иначе, линија 43 је са окретнице на Новом Београду скраћена првобитно до Трга републике управо на захтев Удружења грађана Котеж који су раније захтевали да се ова линија скрати до Панчевачког моста. Како би се утврдило стварно стање на терену и попуњеност возила, организовали смо снимање и осталих линија које се крећу Булеваром деспота Стефана како би се утврдило да ли је потребно извршити додатно појачавање појединих линија – кажу у Секретаријату.

ИДЕНТИЧАН БРОЈ ВОЗИЛА

ВОЗАЧИ који возе на линијама 43 и 96 кажу да им се грађани од суботе жале на скраћења.

Ипак, неки од њих ову одлуку подржавају, јер сада исти број возила саобраћа до моста као и до центра или до Новог Београда (43).

УКИДАЊЕ, ПА АНАЛИЗА

У Секретаријату за јавни превоз кажу и да се снимају и линије у централној зони – 5А, 22А, 24, 26, 29, 31, 40, 41, 77, 79, пошто су од петка укинути тролејбуси 19 и 28, а линије 22 и 21 скраћене до Славије. По добијеним резултатима извршиће се детаљна анализа на основу које ће се преиспитати постојећи режим рада линија јавног превоза у центру града, као и појачавање линија за које се утврди да је то неопходно.

 

Новости

Читајте још: Сава центар на продају. Да ли ће га купити ,,Делта“?

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x