НЕМА СТУДИЈЕ ОПРАВДАНОСТИ ИЗГРАДЊЕ НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА?

(Један од старијих предлога за изградњу стадиона Фото: Зугеј)

 

Транспарентност Србија (ТС) саопштила је да је Министарство финансија тој организацији рекло да нема студију оправданости изградње националног фудбалског стадиона, иако је министар Синиша Мали најавио да ће она бити готова још у мају.

Како наводи Транспарентност, министарство нема студију, нити информације коме и како је поверена њена израда, иако је Мали изјавио у априлу 2019. да ће до 10. маја 2019. бити завршена.

„ТС је почетком маја затражила од Министарства финансија информације – коме је, како, у ком поступку поверења израда студије, копију документације о поверавању израде студије и саму студију. Шест месеци касније, после жалбе Поверенику (за информације од јавног значаја) ТС је добила одговор Министарства финансија да немају студију, нити било коју другу тражену информацију, односно документ“, саопштила је Транспарентност.

Иако је министар с прилично сигурности и самопоуздања најавио завршетак израде студије, по свему судећи, Министарство финансија не зна ни да ли неко друго министарство или неки други државни орган има студију, додају у ТС.

Власти у Србији годинама најављују изградњу националног фудбалског стадиона, а процене колико ће његова изградња коштати крећу се од 50 до 250 милиона евра.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је 2018. године да ће изградња коштати између 200 и 250 милиона евра, али је министар финансија Синиша Мали у априлу ове године проценио вредност радова на 50 до 70 милиона.

Док је код нас цена непозната, суседна Бугарска је у мају ове године добила понуду од 600 милиона евра за изградњу сопственог националног стадиона.

 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАЦИОНАЛНИ СТАДИОН: ЈОШ ЈЕДНА НАЈАВА У НИЗУ ИЛИ БЛИСКА БУДУЋНОСТ?

 

Транспарентност Србија, Нова Економија

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x