ПРОТЕСТ НА БЕЖАНИЈИ ЗБОГ ИЗГРАДЊЕ КУЛЕ

ТЕМПО КУЛЕ (TEMPO TOWER) (2)

Претходно одбачено решење са три куле, због којих су раније протестовали станари овог насеља Фото: Беоинфо

Иницијатива „Бежанија остаје – Коса пркоси“ организовала је нови протест због планиране изградње стамбено-пословног комплекса у том београдском насељу, која ће, како тврде, нарушити квалитет живота људима и уништити преостале зелене површине и спортске терене.

Како Време преноси, учесници скупа су се окупили на спортским теренима. Из Иницијативе „Бежанија остаје – Коса пркоси“ тврде да су од градског Секретаријата за урбанизам на јавној расправи захтевали да се не граде солитери и да им је поручено да ће примедбе станара бити усвојене.

„Била је планирана изградња три солитера. Од ресорног секретаријата смо на јавној расправи захтевали да не буде никаква градња овде, али су нас изманипулисали. Променили су план градње и сазнали смо да ће се градити солитер површине 89.250 квадратних метра. То значи да су три солитера стављена у један облакодер“, навели су из Иницијативе и констатовали да су исцрпили сва правна средства.

Како кажу у Иницијативи “Бежанија остаје – Коса пркоси”, сазнали су да изградња почиње у априлу и поручују да им остаје само да физички спрече машине и радове.

И премијерка била против

Ово није први протест грађана Бежанијске косе. Након што су одржали протест у мају 2022. године на на отвореним теренима „11. април“ противећи се планираној изградње два солитера, висине 100 и 120 метара у том београдском насељу, разговарали су са премијерком Аном Брнабић и градским урбаниста Марком Стојчићем.

Они су тада тврдили да ништа неће бити урађено мимо договора са мештанима и на њихову штету.

„Сигурно да нешто треба да се гради, али колико високо и са којом наменом, то ћемо видети у наредном пероиду. Желим да вас умирим, јер коначна одлука неће бити непримерена и против интереса вас који овде живите“, рекао је тада градски урбаниста.

Брнабић је рекла да је и сама против градње солитера.

„Ако мене питате, нема смисла да се овде изграде такви солитери, али такође сви заједно треба да нађемо начин да град настави да сарађује“, поручила је Брнабић.

Време

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НА ВИДОВДАН СТИЖЕ КРЕДИТ ЗА ПЕШАЧКИ МОСТ ДО АДЕ ЦИГАНЛИЈЕ

НИШТА ОД ПРОДАЈЕ ПАРЦЕЛЕ У БЛОКУ 19А

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
miami
miami
3 месеци пре

Samo u Srbiji, navodni stanari okolnih ulica… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x