ЛИНИЈСКИ ПАРК ИПАК ДО ПОЛОВИНЕ СЕПТЕМБРА

 

Линијски парк, од Бетон хале до Панчевачког моста, у потезу од 4,6 километара, пројектоваће се до половине, уместо до почетка септембра.

Иако је целокупан посао 52 стручањака, подељених у 10 тимова и исто толико тематских целина, које ће чинити један мозаик, требало да буде готов првог дана септембра, због тренутне ситуације са вирусом корона, тимови неће моћи да заврше све до првобитног рока.

Како је за „Новости“ објаснио Марко Стојчић, градски архитекта, биће им дато још мало времена како би посао привели крају.
– Продужићемо им до 15. септембра. Требало би да се од свих тих целина уради један рендер за цео потез. У плану је и да се направи филм, па се очекује да то буде све готово до краја септембра – каже Стојчић.

 

СПЕЦИЈАЛНА ЕМИСИЈА О ЛИНИЈСКОМ ПАРКУ

 

 

Након што су представљене јавности, архитекте су се повукле у своје канцеларије и раде на осмишљавању и оживљавању потеза од Бетон хале до Панчевачког моста.

Њиховим радом координира Град Београд, заједно са невладиним организацијама, Архитектонским факултетом и другим институцијама.

План је урбана трансформација железничког коридора, а користила би се некадашња железничка пруга за формирање јавног градског простора који повезује друге просторе. Целине ће бити парковске, културне, едукативне, спортске и комерцијалне. Могуће је да мултуфункционални плато за изложбе, фестивале, као и уметнички и музички павиљон.

 

ЛИНИЈСКИ ПАРК ГОТОВ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ

 

Према досадашњим проценама, очекује се да ће градња трајати око две године. Пројекат ће коштати између 40 и 50 милиона евра, а половина средстава биће прикупљена из различитих донација.

 

Читајте још: РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ЦАРА ДУШАНА И НОВИ ТРГ (ВИДЕО)

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

3 Коментари
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Miloš
Miloš
3 године пре

Ma kakav bre bulevar u Dunavskoj ???… Читај даље »

Marko
Marko
3 године пре

Sada je 22. septembar???

Ruza Radovic
Ruza Radovic
3 године пре

Divno, za Dorcol razonoda za dusu i… Читај даље »

3
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x