ЛИНИЈСКИ ПАРК ИПАК ДО ПОЛОВИНЕ СЕПТЕМБРА

 

Линијски парк, од Бетон хале до Панчевачког моста, у потезу од 4,6 километара, пројектоваће се до половине, уместо до почетка септембра.

Иако је целокупан посао 52 стручањака, подељених у 10 тимова и исто толико тематских целина, које ће чинити један мозаик, требало да буде готов првог дана септембра, због тренутне ситуације са вирусом корона, тимови неће моћи да заврше све до првобитног рока.

Како је за “Новости” објаснио Марко Стојчић, градски архитекта, биће им дато још мало времена како би посао привели крају.
– Продужићемо им до 15. септембра. Требало би да се од свих тих целина уради један рендер за цео потез. У плану је и да се направи филм, па се очекује да то буде све готово до краја септембра – каже Стојчић.

 

СПЕЦИЈАЛНА ЕМИСИЈА О ЛИНИЈСКОМ ПАРКУ

 

 

Након што су представљене јавности, архитекте су се повукле у своје канцеларије и раде на осмишљавању и оживљавању потеза од Бетон хале до Панчевачког моста.

Њиховим радом координира Град Београд, заједно са невладиним организацијама, Архитектонским факултетом и другим институцијама.

План је урбана трансформација железничког коридора, а користила би се некадашња железничка пруга за формирање јавног градског простора који повезује друге просторе. Целине ће бити парковске, културне, едукативне, спортске и комерцијалне. Могуће је да мултуфункционални плато за изложбе, фестивале, као и уметнички и музички павиљон.

 

ЛИНИЈСКИ ПАРК ГОТОВ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ

 

Према досадашњим проценама, очекује се да ће градња трајати око две године. Пројекат ће коштати између 40 и 50 милиона евра, а половина средстава биће прикупљена из различитих донација.

 

Читајте још: РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ЦАРА ДУШАНА И НОВИ ТРГ (ВИДЕО)

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

3 Thoughts to “ЛИНИЈСКИ ПАРК ИПАК ДО ПОЛОВИНЕ СЕПТЕМБРА”

  1. Miloš

    Ma kakav bre bulevar u Dunavskoj ??? Pa ko će da kupi stan pored ulice sa tolikom bukom?

  2. Marko

    Sada je 22. septembar???

  3. Ruza Radovic

    Divno, za Dorcol razonoda za dusu i telo, fantasticno, samo da se sto pre zavrsi.

Остави коментар

Хвала што учествујете у дискусији. Ваш коментар је послат на објаву.