РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ЦАРА ДУШАНА И НОВИ ТРГ (ВИДЕО)

Реконструкција Улице цара Душана је у току, а коначно су се радови наставили и на изградњи малог трга.

После вишенедељних одлагања радови на углу Палмотићеве и Џорџа Вашингтона су настављени.

Мали трг, где ће бити постављен споменик Јернеју Копитару, словеначком лингвисти и слависти, каснио је због накнадно откривених инсталација.

 

 

Идејно решење платоа урадио је словеначки архитекта. Како је раније изјавио Марко Стојичић, главни градски урбаниста, при широком откопу се наишло на подземне инсталације које нису биле уцртане у план. 

 

ВУКОВ СПОМЕНИК У ЉУБЉАНИ, КОПИТАРЕВ У БЕОГРАДУ

 

Споменик Јернеју Копитару се подиже на основу међународног реципроцитета. У Љубљани је постављен споменик Вуку Караџићу, реформатору српског језика. Обележје у Београду биће поклон града Љубљане, у знак сећања на пријатељство Вука и Копитара, који су почетком 19. века допринели развоју својих језика.

 

РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ ЦАРА ДУШАНА У ПУНОМ ПРОФИЛУ

 

Сезона годишњих одмора требало је да буде главни термин за наставак пројекта обнове 4 булевара од Вуковог споменика до Калемегдана.

Сегмент Улице цара Душана, од раскрснице са Француском до Улице краља Петра је тренутно у радовима. Мењају се комплетне инстлације, раде се нове трамвајске шине и подлога.

Намера надлежних је била да се до 1. септембра заврши обнова ове етапе, и потом остаје мањи део до Калемегдана.

– Наша намера је да радови по сваку цену буду завршени пре 1. септембра, а у време радова Добрачина улица ће бити проходна због тролејбуског саобраћаја. Према информацијама које смо добили од извођача, коловоз ће бити завршен раније и улица ће бити проходна за саобраћај, али само са две траке. Посао на реконструкцији тротоара и све остало што ће бити рађено је компликованије и обимније, па ће сигурно трајати дуже од реконструкције коловоза – рекао је Стојчић за Студио Б.

Извођач радова на целом потезу је конзорцијум који предводи компанија „Енергопројекти нискоградња а.д“, док је пројектовање урадио саобраћајни институт „ЦИП“.

 

ЧИТАЈТЕ ЈОШ:КОМУНАЛНА ПОЛИЦИЈА ПОСТАЛА “МИЛИЦИЈА” И ДОБИЛА НОВА ОВЛАШЋЕЊА

 

Београдске.рс, Новости,

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x