СТАДИОН ПЕТИЦИЈА: ВИШЕ ОД 13 ХИЉАДА ГРАЂАНА ПРОТИВ ГРАДЊЕ

Национални стадион: За 10 дана преко 13.000 грађана потписало петицију против изградње  стадиона, саопштило је Удружење за заштиту уставности и законитости (УЗУЗ).

Како се наводи у саопштењу, наредни корак биће подношење захтева за информације од јавног значаја како би била достављена студија о економској исплативости стадиона чија се изградња планира.

“Одлуку о изградњу стадиона упорно у јавности гура председник државе који нема формалних овлашћења да доноси одлуку поводом овог питања. У моментима када нова влада није формирана, доношење овакве одлуке јесте типична узурпација уставних овлашћења”, наводи УЗУЗ.

Стадион у Сурчину Фото: Министарство финансија

Додају да је “опасна замена теза да стадион заправо гради један човек, како год се он звао”:

“У питању је пројекат који се финансира из буџета, дакле новцем грађана Републике Србије. То је новац који су грађани поверили делу државних институција како би школе у које им иду деца имали нормалне тоалете. Како би у здравству радио довољан број лекара и како не би чекали бесциљно дуго прегледе и лекарске интервенције. Како бисмо имали нормалне путеве и инфраструктуру, а грађани у удаљеним подручјима канализацију и водовод”, наводи се у саопштењу.

Најављена цена пројекта од 250 милиона евра јесте новац којим се могу решити бројни животни проблеми, кажу у УЗУЗ-у.

“Управо зато желимо да организовањем људи спречимо бесциљно расипање наших пара. Позивамо све грађане да наставе са потписивањем петиције НЕ СТАДИОНУ“, закључује се у саопштењу.

Да подсетимо, недавно је председник Србије Александар Вучић поново најавио изградњу националног стадиона следеће године у близини Сурчина.

Неколико дана касније министарство финансија је представило рендере, како је стадион замишљен на тој локацији.

То је изненадило јавност пошто је неколико месеци раније обустављен тендер за израду документације о стадиону, док су средства морала да буду преусмерена у борбу против короне.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕМА СТУДИЈЕ ОПРАВДАНОСТИ ИЗГРАДЊЕ НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА?

 

Београдске.рс, УЗУС, Нова.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x