НИШТА ОД ПРОДАЈЕ ПАРЦЕЛЕ У БЛОКУ 19А

НА ПРОДАЈУ БЛОК 19 А

Зелена површина спасена за сада Фото: Београдске.рс

Републичка дирекција за имовину која је прошлог месеца огласила отуђење земљишта од око 75 ари прекопута Сава центра поништила оглас, разлог непознат

Шест дана уочи рока за достављање писаних затворених понуда за отуђење парцеле од 7.485 квадратних метара у јавној својини у новобеоградском Блоку 19а Републичка дирекција за имовину (РДИ) је поништила оглас који је објавила средином прошлог месеца.

Реч је о продаји плаца (зелене површине) који се налази у површинама осталих намена зона комерцијалних садржаја у служби образовања у оквиру које се могу планирати приватне предшколске установе, основне школе, средњошколске и високошколске установе, уз обавезу израде урбанистичког пројекта.

КП 6915 која је била предмет продаје, фото ГИС/Беоланд

Шта је разлог за овакву одлуку РДИ-ја није познато нити је у документу – поништај огласа – који је објављен на званичном сајту ове институције наведено било шта што би потенцијално указало на овај потез.

– Овим огласом поништава се у целости оглас број 38 за спровођење поступка избора најповољнијег понуђача за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у јавној својини Републике Србије ради изградње, посредством прикупљања писмених понуда – наведено је на интернет страници Републичке дирекције за имовину.

СТАНАРИ БЛОКА ПРОТИВ ПРОДАЈЕ

За житеље Блока 19а који су претходних дана устали против продаје парцеле за коју кажу да је њихова ливада и штит од близине ауто-пута и превеликог загађења поништај огласа је неочекивана, али и добра вест.

– Нисмо се надали да ће оглас бити поништен и све то је и даље под велом неке тајне. Како било, ми пратимо ситуацију и настављамо да прикупљамо потписе против било какве изградње на једној од четири ливаде, зелене површине, испред наших зграда. Припремили смо и апел који ћемо ових дана упутити надлежним градским и републичким институцијама јер не желимо да се за пет или десет година понови овакав оглас. Захтевамо да се промени намена тог земљишта и да буде јавна и зелена – истиче за Политику Марија Тодоровић, станарка Блока 19а која се придружила бројним комшијама у борби да заштите, како кажу, зелену оазу са 120 стабала која су житељи тог дела Новог Београда тик уз „Газелу” посадили.

У апелу су, између осталог, навели да траже да РДИ поништи поступак отуђења око 75 ари земљишта, а да град размотри све могућности за преузимање, односно откуп те катастарске парцеле коју би потом „могао уредити у јавном интересу грађана и у складу са заштитом животне средине у урбаном језгру, водећи рачуна о Блоку 19а као архитектонско-урбанистичкој целини”.

Политика

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: BRIXWELL INVESTMENT ЋЕ ГРАДИТИ ОБЈЕКАТ УЗ ЧУБУРСКИ ПАРК

У 2024. КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ХОТЕЛА У AIRPORT CITY КОМПЛЕКСУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x