Шпанци почели изградњу приступних путева Мосту на Ади

Извођач радова на изградњи северних приступних путева Мосту на Ади, шпански Рубау, уведен је у посед градилишта, чиме је почео да тече рок за извођење радова од 365 дана.

Радови су уговорени у износу од 13,5 милиона евра и финансирају се из постојећег кредита Европске инвестиционе банке за пројекат приступних путева, саопштавају из Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда.

Машине ће следеће седмице почети са бушењем шипова код Улице Ђорђа Станојевића, на месту где се завршава раније изграђена конструкција приступних путева. До тада ће извођач вршити допремање и организацију градилишне опреме и инфраструктуре и обавити геодетско обележавање трасе.

Деоница од Тошиног бунара до Ђорђа Станојевића дугачка је два километра и има три четворокраке раскрснице, две рампе и четири прикључка по систему улив–излив. Раскрснице се налазе на укрштању са Булеваром Црвене армије, Омладинских бригада и Тошиним бунаром и имају пун програм веза на семафорисаним раскрсницама. Остале везе са околном саобраћајном мрежом су у Улици Ђорђа Станојевића и на местима постојећих објеката уз трасу саобраћајнице.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x