Први светски рат инспирисао студенте Факултета ликовних уметности

Изложба „Први светски рат као инспирација у радовима студената Факултета ликовних уметности” биће отворена сутра, 5. априла, у 13 часова у Галерији Београдске тврђаве у унутрашњој Стамбол капији.

Изложбу је припремила ванредна професорка Весна Кнежевић у сарадњи са студентима ФЛУ у Београду. Своје радове изложиће десет студената: Јелена Вељановић, Вељко Димитријевић, Марија Станковић, Барбара Морел, Дуња Ожеговић, Драгана Огњеновић, Ивана Глуваков, Маја Гајић, Јелена Милићевић и Драгана Гајић.

Изложба цртежа студената Факултета ликовних уметности у Београду представља прилику да се у оквиру обележавања стогодишњице Првог светског рата још једном подсетимо овог важног и трагичног периода у светској и националној историји, који је представљао урушавање хуманистичких вредности. Ова изложба представља подстицај за учеснике и посетиоце да о овом периоду више сазнају, да осврћући се на приче и живот својих предака оживе колективно сећање.

Галерија Београдске тврђаве отворена је свакодневно од 11 до 19 часова, а улаз је слободан. Изложба се може погледати до 17. априла.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x