ИСПОД СТАНИЦЕ 250 ПАРКИНГ МЕСТА (ВИДЕО)

ИСПОД СТАНИЦЕ 250 ПАРКИНГ МЕСТА

Инфраструктура железнице Србије овог месеца започела је радове на изградњи паркинга који ће се налазити испод реконструисане Железничке станице Нови Београд.

Према пројекту ЦИП, на овој локацији налазиће се 250 места за паркирање, завршетак уређења паркиралишта планиран је до априла, односно пуштања у рад пруге за велике брзине од Београда до Новог Сада.

Терен испод надвожњака на ком се налазе колосеци и перони је очишћен и спреман за изградњу паркинга. Велики број радника и механизације рашчистио је простор прекопута нове главне аутобуске станице у блоку 42.

Камиони су однели земљу која је ископана како би се цела површина изравнала и довела у оптимално стање за даље радове.

– Инфраструктура железнице Србије (ИЖС) предузима активности на изградњи паркинга на простору станице Нови Београд – кажу за „Новости“ у овом предузећу.

– Пројекат ради Саобраћајни институт ЦИП, а документација је предата за добијање локацијских услова. Тек када читава пројектна документација буде завршена, биће познати сви детаљи у вези са будућим паркиралиштем.

ИЗГРАДЊА ПАРКИНГА ДО ПУШТАЊА ПРУГЕ ЗА ВЕЛИКЕ БРЗИНЕ

Јавни паркинг налази се на северном делу Блока 42, између новоизграђене саобраћајнице Нова 1 и Булевара хероја са Кошара. Према пројекту ЦИП, на овој локацији налазиће се 250 места за паркирање, а њих око 20 биће за особе са инвалидитетом и то на источном делу.

Имаће два прилаза, један из Улице Ђорђа Станојевића и други из улице Нова 1. На овој парцели нема постојећих објеката у нивоу терена осим стубова надвожњака, а вишак простора на острвима је планиран да се искористи за паркинг бицикала и мотоцикала.

Усвојене димензије паркинг-места су два и по са пет метара. Пројектна документација ће бити урађена у најкраћем року након добијања свих неопходних услова, а прелиминарна вредност радова процењује се на 150 милиона динара.

Како из ИЖС прецизирају за Новости изградња паркинга није део пројекта изградње пруге за велике брзине Београд – Нови Сад, али је свакако у функцији подизања квалитета и унапређења услуга за путнике који ће убудуће користити воз.

– У складу са тим, настојаћемо да изградња новог паркинга у железничкој станици Нови Београд буде завршена до пуштања у редован саобраћај пруге за велике брзине Београд – Нови Сад како би путници на овој релацији могли да користе услугу – кажу они.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ПРОДАТ ИНСТИТУТ ЗА ВОДОПРИВРЕДУ ,,ЈАРОСЛАВ ЧЕРНИ“

СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИ КОМПЛЕКС НА СЛАВИЈИ КОРАК БЛИЖЕ РЕАЛИЗАЦИЈИ

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x