ОБНОВА ПОДЗЕМНИХ ПРОЛАЗА НА ТЕРАЗИЈАМА ПОЧЕЛА ЈУТРОС

ОБНОВА ПОДЗЕМНИХ ПРОЛАЗА НА ТЕРАЗИЈАМА

Обнова подземних пролаза на Теразијама почела уклањањем надстрешнице код хотела ,,Балкан“

Град Београд је започео јутрос радове на реконструкцији подземних пешачких пролаза на Теразијама, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму ТВ Прва. 

– Радови су почели демонтажом надстрешнице пролаза код хотела „Балкан”. Планирано је да до краја године буду обновљена и преостала два подземна пролаза на Теразијама, и то код Палате Албанија и код Игуманове палате – рекао је Весић. 

Он је објаснио да ће надстрешнице на улазима и излазима бити промењене, покретне степенице замењене, обновљене подне, зидне и плафонске облоге и саниране инсталације кишне канализације.

Такође ће бити постављено и ново ЛЕД осветљење, уграђене по две косо-подизне рампе за особе са инвалидитетом и постављене камере путем којих ће полиција и комунална милиција 24 сата контролисати шта се дешава у пролазима. 

  • – Најважније од свега је што Град Београд има уговор са компанијом која ће да одржава ове пролазе, скида графите, да их пере и чисти, тако да неће бити уништени после реконструкције, како то обично бива код нас – поручио је Весић.

Заменик градоначелника је рекао да су у претходних годину и по дана комплетно обновљена три подземна пешачка пролаза у Улици Јурија Гагарина код ТЦ „Пирамида”, у Булевару Михајла Пупина код ТЦ „Ушће” и у Булевару војводе Мишића код Сајма. 

Весић је најавио и реконструкцију подземног пролаза „Зелени венац” чији се почетак очекује на јесен.

Беоинфо

Бонус видео

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ЗРЕЊАНИНСКИ ПУТ ЋЕ БИТИ ПОТПУНО РЕКОНСТРУИСАН

НАЈБОЉА И НАЈГОРА ГРАДИЛИШТА У 2021. (АНКЕТА)

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x