НА ПРОЛЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗЕМУНУ

НА ПРОЛЕЋЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗЕМУНУ

Фото: Главна улица / Општина Земун

Реконструкција Главне улице у Земуну планирана је за пролеће 2023. године.

Према речима председника те општине Гаврила Ковачевића инсистираће се на томе да се ради у две смене и викендом како би се смањио предвиђени рок за извођење радова, који је оквирно 240 дана.

Важно је, каже Ковачевић, да радови буду изведени квалитетно и да на грађане у дневној рутини што мање утиче овај захтеван пројекат.

„Са стручњацима саобраћајне струке радићемо на оптималном решењу функционисања јавног саобраћаја, јер скоро све градске линије, као и аутобуси ка Новом Саду пролазе Главном улицом”, рекао је Ковачевић, наводи се на општинском сајту.

Секретаријат за инвестиције Града Београда издвојио је значајна средства и документацијом су обухваћене улице Авијатичарски трг и Главна, односно цео потез од Карађорђеве улице до Трга Бранка Радичевића, наводи се на сајту општине Земун.

НАГЛАШЕНЕ ПЕШАЧКЕ ЗОНЕ

Саобраћајнице се налазе у оквиру културно-историјске целине “Старо градско језгро Земуна” и оивичене су са обе стране зградама од великог значаја.

Уређење је предвиђено у пуној ширини постојеће регулације, која се креће од 22 до 28 метара. Коловоз ће бити од асфалтног застора, а тротоари и ивичњаци од камена, са урађеним плочама за слепе и слабовиде.

Предвиђа се и уклапање са свим попречним саобраћајницама, а планирана је корекција на појединим раскрсницама, што ће уз проширење постојећих трака и тротоара обезбедити већу и функционалнију проходност возила јавног превоза.

Поред осталог, биће изграђена и издигнута пешачка платформа на укрштању Господске улице са Главном, како би се у овој зони омогућило комфорније повезивање пешачког саобраћаја.

Предвиђена је реконструкција кишне канализације и водоводне мреже, замена расвете новим ЛЕД светиљкама, али и делимична реконструкција канализације. Биће постављена нова светлосна и вертикална сигнализација, као и заштита постојеће топловодне мреже.

Земун.рс

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СПОМЕНИК БРАНКУ ПЕШИЋУ БИЋЕ У ЗЕМУНСКОЈ ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ

ЗЕМУНСКИ КЕЈ ДО ПУПИНОВОГ МОСТА – МЕАНДРИ ДУНАВА КАО ИСПИРАЦИЈА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x