ЗРЕЊАНИНСКИ ПУТ ЋЕ БИТИ ПОТПУНО РЕКОНСТРУИСАН

ЗРЕЊАНИНСКИ ПУТ ЋЕ БИТИ ПОТПУНО РЕКОНСТРУИСАН

Зрењанински пут ће бити потпуно реконструисан, па се комерцијалној зони (црвена област десно) приступа и улицом Нова 61

Зрењанински пут ће бити потпуно реконструисан, па је предузеће ,,Енерџи нет“ (Energy net), наручило измену и допуну Плана детаљне регулације за Крњачу, како би се он ускладио са грађевинском дозволом.

Територија обухваћена Планом припада насељу Крњача, а налази се у Банатском делу општине Палилула, десно од Зрењанинског пута.

Границом овог Плана обухваћен је део  трасе Зрењанинског пута на месту прикључка саобраћајнице Нова 61 на Зрењанински пут.

Прикључак Нове 61, улице која припада секундарној саобраћајној мрежи је типа улив-излив као што је и основним планом било планирано.

У односу на основни План незнатно је промењена траса саобраћајнице Нова 61 како би се омогућило несметано коришћење пословног објекта изграђеног на парцели к.п. 141/1 К.О.Крњача, односно усклађивање са грађевинском дозволом.

Граница Плана обухвата део територије градске општине Палилула, насеља Крњача, између регулације саобраћајнице Нова 62, пута Зрењанин-Београд, саобраћајнце Нова 60, Нова 58 и границе зоне К1.

Површина обухваћена планом износи око  5.98ha.

ЗРЕЊАНИНСКИ ПУТ ЗРЕО ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ

С обзиром да је  у постојећем стању Зрењанински пут магистрална саобраћајница, која је услед непланске изградње постала небезбедна и некомфорна са честим прекидима саобраћајних токова, планирана је комплетна реконструкција  овог путног правца.

Након разматрања више варијанти, Планом детаљне регулације насеља Крњача, општина Палилула, планирана је траса са профилом који садржи два коловоза од по 9.5м са по три саобраћајне траке, разделно острво од 4.0 m, обостране пешачке стазе од по 2.5 м и обостране бициклистичке стазе од по 1.5 m. На позицијама стајалишта ЈГП ширина пешачких платоа износи 3.0 m.

За приступ појединачним ивичним парцелама изван регулационе линије Зрењанинског пута где год је било просторних могућности планирана је приступна саобраћајница са задњих страна парцела, а тамо где нема могућности приступ се планира са треће траке Зрењанинског пута.

У поступку спровођења плана за парцеле дуж Зрењанинског пута потребно је од управљача пута прибавити услове за могућност прикључка парцеле на трећу траку Зрењанинског пута, стоји у документацији.

Јавни увид у Измене и допуне ПДР-а трајаће до 31. јануара у Градској управи.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

БАС ИЗМЕНИО ГРАЂЕВИНСКУ ДОЗВОЛУ ЗА НОВУ СТАНИЦУ

ВИНОГРАДСКА УЛИЦА КИЧМА НОВОГ НАСЕЉА

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x