БАС ИЗМЕНИО ГРАЂЕВИНСКУ ДОЗВОЛУ ЗА НОВУ СТАНИЦУ

БАС ИЗМЕНИО ГРАЂЕВИНСКУ ДОЗВОЛУ

Београдска аутобуска станица у своје и у име Града Београда пред крај прошле године поднела захтев за измену грађевинске дозволе.

Секретаријат за урбанизам и изградњу је позитивно одговорио на захтев и 31.12.2021. донео решење којим се одобрава измена правоснажне грађевинске дозволе од 14.10.2021.

Како се наводи у документацији, главни разлог измене грађевинске дозволе је подела станице на две функционалне јединице, уместо једне, како је то првобитно пројектовано. Уместо целине од преко 24.000 квадрата, подела је извршена на два пословна простора:

  • Аутобуска станица са пратећим садржајима (пословни простор бр.1) = 22.321,71м2

  • Пословни простор бр. 2 = 2.650,48 м2

Наведеном изменом је у оквиру постојеће целине извршена прерасподела садржаја у два посебна дела објекта станице, без промене укупне бруто и нето површине објекта.


Измене су приказане и спроведене у следећој документацији:


Измена у Главној свесци пројекта за грађевинску дозволу тако што је постојећа површина 24.972,19 m2 подељена на део:

Аутобуска станица са пратећим садржајима и Пословни простор бр. 2 = 2650,48 м2. Такође су унете и у пројекту за грађевинску дозволу и Пројекту архитектуре.

БАС је на захтев Секретаријата за урбанизам и изградњу до јуче (14.01.2022) имао рок да уплати скоро 89 милиона динара за уређење грађевинског земљишта.

У тај износ урачунат је попуст од 40% пошто се БАС определио да суму уплати једнократно, стоји у документацији.

ЦИП НИЈЕ У МОГУЋНОСТИ ДА ДОСТАВИ ДОКУМЕНТАЦИЈУ

Београдске су покушале да добију и цртеже измењене станице, међутим ЦИП, који је пројектовао није у могућности да је достави.

Ми нисмо у могућности да вам доставимо наведене рендере, због уговорног односа са инвеститором, који је власник документације, рекао је за наш портал Владимир Лалић, заменик генералног директора у ЦИП-у.

БАС је 8. децембра 2021. добио и измену локацијских услова, такође због незнатног повећања нето заузетости парцеле и функционалне поделе станице.

Пошто су одступања незнатна, Секретаријат за урбанизам није иницирао измену и правила грађења, наводи се у документацији.

Да подсетимо, према најновијим најавама градских челника, пресељење аутобуских полазака из центра града на Нови Београд почеће за око два месеца.

Што се тиче београдске аутобуске станице, Град Београд је извршио све своје обавезе, сада је на предузећу БАС да заврши градњу онога што су започели. Очекујемо да се то деси у наредна два месеца, рекао је Марко Стојчић, главни урбаниста Београда у интервјуу за Телеграф бизнис.

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

НАЈБОЉА И НАЈГОРА ГРАДИЛИШТА У 2021. (АНКЕТА)

ЛУКА БЕОГРАД ДОБИЛА НОВОГ ВЛАСНИКА

БЕОГРАДСКЕ.РС

АПР, Телеграф.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x