ТРИ КУЛЕ ОД 100 МЕТАРА ПОРЕД ГАЗЕЛЕ

ТРИ КУЛЕ ОД 100 МЕТАРА ПОРЕД ГАЗЕЛЕ

На сајту Београда на води већ је ,,резервисано место“ где ће се налазити нови комплекс Фото: Београдске/УП/Београд на води/Беоинфо

На парцели између Газеле и Старог железничког моста, Београд на води планира да изгради комплекс којим ће доминирати три куле од по 100 метара.

Како се наводи у документацији Урбанистичког пројекта, градиће се комплекс укупне површине 133.835 квадрата са 1.177 паркинг места.

Садржаће следеће објекте:

Подземна гаража са евакуационим излазима на партеру – По+П
Кула А – П+М+27 (Имаће 203 стана)

Кула Б – П+М+27 (203 стана)
Кула Ц – П+27 (184 стана)
Ламела Д – П+6+2Пс
Ламела Е – П+6+2Пс
Анекс Спа између кула А И Б – П+2
Објекат Ф – П
Објекат Г – П
Објекат Х – П
Објекат И – П
Објекат Ј – П+М
Надземна гаража са пословним објектом – П+4+ 5+кровна тераса

Пресек комплекса који ће променити панораму града са Газеле Фото: УП/ NRArchitects doo

ЛОКАЦИЈА

Свеукупна површина парцела која су обухвату и предмет изградње је скоро 4 хектара. Парцеле заједно формирају релативно правилан геометријски са обликом трапеза са правим углом, оријентације најдужом страном северозапад-југоисток.

Становање у кулама А и Б и у ламелама Д и Е почиње од приземља које је је у односу на ниво приземља локала одигнута за 51цм и формирана су приватна дворишта за станове у приземљу. Становање у кули Ц није планирано у оквиру приземља и почиње од 1. спрата како би се приземље ослободило за трговину, због атрактивног положаја овог објекта.

Локација пројекта из УП

У оквиру комплекса је планиран СПА центар као анекс између куле А и Б спратности П+2. Станарима кула А и Б је омогућен директан улаз у СПА. Такође је планирано да станари Куле Ц преко куле А имају обезбеђен приступ овим садржајима.

Спа центар је организован на нивоу 2. спрата а на нивоу 1. спрата су смештене техничке просторије.

ФАСАДЕ НА КУЛАМА


Материјализација фасаде стамбено-пословних кула А, Б и Ц су планиране да буду од термоблока дебљине 20цм, 12 цм камене вуне и завршно комбинација демит фасаде, Keratwin вентилисане фасаде и алукобонд фасаде, а све у боји и текстури по жељи пројектанта.

На фасади свих кула се такође појављују декоративни елементи у виду белих стубова и облога које визуелно симулирају греде од алукобонда. Сва фасадна столарија је алуминијумска са двослојног сигурносног термоизолујућим нискоемисионим стаклопакетом и адекватним термопрекидима.

Ограде на терасама су од ламинираног стакла.

Једно од могућих решења пејзажне архитектуре које се појавило прошле године у јавности, али је касније уклоњено са сајта „Niall Montgomery + Partners“.

И ово решење ће као нека ранија у Београду на води имати у понуди станове у приземљу објеката са приватним баштама.

Беоинфо

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

У 2024. КРЕЋЕ ИЗГРАДЊА ХОТЕЛА У AIRPORT CITY КОМПЛЕКСУ

BRIXWELL INVESTMENT ЋЕ ГРАДИТИ ОБЈЕКАТ УЗ ЧУБУРСКИ ПАРК

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x