МАТИЈЕВИЋ ЋЕ СРУШИТИ ХОТЕЛ СЛАВИЈА

ХОТЕЛ СЛАВИЈА

Високи објекат који ће бити срушен Фото: Београдске.рс

Петар Матијевић, познати власник ланаца месара нови је власник београдског хотела Славија, објавило је Министарство привреде.

Како је за Курир рекао уговорна обавеза им налаже да оба објекта наставе да се баве хотелијерством, а у плану је и да се у реконструкцију малог хотела уложи 2,5 милиона евра.

  • Велики хотел, небодер Славија лукс ћемо срушити и најкасније до ЕXПО 2027 изградићемо нови са четири до пет звездица. Садашњи објекат нема паркинг, па је у плану да се у подруму на две до три етаже изгради простор за паркирање гостију. Само за папире биће нам потребно око две године, али надамо се да ће све бити завршено у планираном року. Биће то репрезентативан хотел какав Београд нема – каже Матијевић.

Министар привреде Слободан Цветковић потписао је данас са представницима компаније Матијевић, уговор о продаји хотела Славија, саопштило је Министарство привреде.

Овим је, према саопштењу министарства, приватизациони процес хотела Славија завршен. Министарство привреде је огласило продају хотела пре три месеца, а почетна цена је била 24,94 милиона евра.

НА СЛАВИЈИ СЕ НОВОГРАДЊА СПРЕМА И НА МЕСТУ ПАРКИНГА

На јавном увиду током лета је био и план да на месту садашњег паркинга на Славији буду изграђени пословни, стамбени, али и квадрати намењени јавним и културним делатностима.

Нацрт изменa и допунa плана детаљне регулације обухвата блокова 15 и 16, између улица: Макензијеве, Алексе Ненадовића, Његошеве, Београдске и Трга Славија

Простор обухваћен границом Измена и допуна плана налази се у оквиру целине „Источни Врачар“ која ужива статус добра под претходном заштитом.

УМЕСТО-ПАРКИНГА-НА-СЛАВИЈИ-БИБЛИОТЕКА-И-ЗГРАДЕ.jpg

У погледу интервенција, како пише у документу, обухват се може поделити у две целине:

1. нова изградња (простор уз Макензијеву улицу и Трг Славија) и

2. санација (преостали простор блокова).

ДЕТАЉНО ЧИТАЈТЕ У ПОСЕБНОЈ ВЕСТИ.

Курир, Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x