ПРЕСЕЉЕЊЕ НОВОБЕОГРАДСКОГ БУВЉАКА 2023?

ИЗМЕШТАЊЕ БУВЉАКА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Пресељење закупаца тезги и локала на „Бувљаку“ неће бити започето док у потпуности не буде изграђен нови комплекс отвореног тржног центра на Бежанијској коси.

План надлежних је да продавци на нову локацију пређу када буду завршене комплетна саобраћајна и комунална инфраструктура и створени адекватни услови за рад. Планирано је да радови почну у току 2022. године као и да закупци најкасније буду пресељени 2023. године.

Такође, нацрт овог плана, који је и први корак ка пресељењу, био је на јавном увиду до 31. децембра.

Идеја градских челника је да он буде усвојен у првој половини ове године, најкасније до краја фебруара. Такође, овај документ биће основ за израду пројектне документације и прибављање дозвола за градњу.

Сви они који већ годинама чекају пресељење на нову локацију своју робу ће продавати у објекту који ће се градити непосредно уз „Велетржницу“, на површини од око седам хектара. Ова два комплекса биће спојена у један и простираће се на укупној површини близу од око десет хектара.

  • Водећи рачуна о интересима закупаца и свих суграђана, ЈКП „Градске пијаце“ и Град неће започети пресељење док се у потпуности не изгради нови комплекс и буду створени сви услови за рад – истичу, за „Новости“, надлежни из Града. – Нова локација предвиђена је на подручју привредне зоне „Ауто-пут“, тачније у блоку између Улице Марка Челебоновића, саобраћајнице Т6 и новопројектоване улице Нова 1.

Градска пијаца за трговину непрехрамбеном и прехрамбеном робом, наведено је, имаће плато са тезгама и надстрешницом, кванташку пијацу за продају робе из камиона, објекте као што су хале, локали и административни и складишни простор, као и паркинг.

ПРОШИРЕЊЕ И ИЗГРАДЊА СТУДЕНТСКЕ УЛИЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

Дозвољени садржаји у оквиру објекта су и јавне службе, супермаркет, угоститељство, рекреација, услужне делатности попут ауто-перионица и слично.

НОВА АУТОБУСКА ЛИНИЈА ГСП

Нови објекат који ће бити изграђен задовољиће све потребе како купаца тако и продаваца, поседоваће велики паркинг, а у плану је и увођење нових саобраћајних решења како би локација била добро повезана са свих страна. Планирано је да буде уведена и нова аутобуска стајалишта и линије како би се посетиоцима олакшао долазак до „Бувљака“.

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x