ПРОШИРЕЊЕ И ИЗГРАДЊА СТУДЕНТСКЕ УЛИЦЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ПРОШИРЕЊЕ И ИЗГРАДЊА СТУДЕНТСКЕ УЛИЦЕ

Део Студентске улице између Булевара Зорана Ђинђића и Арсенија Чарнојевића биће дограђен и проширен.

Како се наводи у Јавној набавци на сајту Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу, предмет пројектне документације је димензионисање коловозне конструкције на саобраћајници Студентска на Новом Београду.

Део улице која ће се радити се налази у Блоку 34.

Техничка документација урађена је у складу са Планом генералне регулације града Београда.

Лева страна – део који се гради потпуно нов и десна страна, постојећи део улице, коме ће бити реконструисани тротоари.

У пројекту је обрађен део Студентске улице, од постојећег- већ изграђеног саобраћајног прикључка на сервисној саобраћајници аутопута Е-75 па све до изграђеног дела Студентске улице.

Пројектом за извођење планирана је новоградња саобраћајнице у дужини око 200m, на површини од приближно 2300m2 са припадајућом инфраструктуром, док се за изграђени део Студентске улице у дужини око 220m, на површини од скор 3300m2 у грађевинском смислу задржава постојеће стање (саобраћајна површина, тротоари).

ПРОШИРЕЊЕ И ИЗГРАДЊА СТУДЕНТСКЕ – ПОСТОЈЕЋЕ И ПЛАНИРАНО СТАЊЕ

Циљ изградње саобраћајнице Студентска је да се постојећи и планирани садржаји адекватно повежу са постојећом саобраћајном и инфраструктурном мрежом у окружењу.

Уз саобраћајницу Студентска предвиђени/изграђени су следећи садржаји: објекти индивидуалног и вишепородичног становања, спортски терени у оквиру Студентског града, Студентски град и студентски дом “Студењак“, наводи се у документацији.

Постојеће стање: У постојећем стању постоји изведена саобраћајна површина улице Студентска са инфраструктуром, према улицама Париских комуна, Булевар Зорана Ђинђића и Народних хероја.

Техничком документацијом је обухваћен неизграђени део Студентске улице, од постојећег већ изграђеног саобраћајног прикључка на сервисној саобраћајници аутопута Е-75 па све до изграђеног дела Студентске улице.

Такође, техничком документацијом је обухваћен и изграђени део Студентске улице, која у грађевинском смислу задржава постојеће стање и изграђенa је према планском документу, до раскрснице са Булеваром Зорана Ђинђића.

У постојећем стању, предметни део неизграђене улице је неуређена површина, између објеката намењених становању.

Постојећи терен је неуређен, обрастао грмљем, дрвећем, на појединим локацијама налазе се депоније отпадног грађевинског материјала.

У другом делу саобраћајница је већ изграђена према планском документу за који се у грађевинском смислу задржава постојеће стање (саобраћајна површина, тротоари). Предвиђена је само реконструкција постојећих ивичњака у већ изграђеном делу саобраћајнице, због примећених оштећења на истим, пише у документацији.

Вредност радова је преко 36 милиона динара.

ЛЕНДМАРК РЕЗИДЕНС – ИЗГОРЕЛИ ДЕПО НА БУЛЕВАРУ У ПРИПРЕМАМА ЗА ГРАДЊУ

beoland.com

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x