ПОНОВО НИШТА ОД ПРОДАЈЕ ИМОВИНЕ БЕОБАНКЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ПОНОВО НИШТА ОД ПРОДАЈЕ ИМОВИНЕ БЕОБАНКЕ

Поступак продаје имовине Беобанке у стечају је поново обустављен.

Износи уплаћени на име откупа за продајну документацију и депозит биће враћени понуђачима, саопштила је Агенција за осигурање депозита.

Одлука је донета по решењу Привредног суда у Београду.

О наредним поступцима продаје који буду планирани, биће обавештена сва лица која су исказала интеросовање у овом поступку, сагласно чл. 133 Закона о стечају – наводе из Агенције.

Агенција за осигурање депозита, као стечајни управник Беобанке по други пут је огласила продају имовине која се налази на Новом Београду у Блоку 64.

Стечајни суд је током лета прошле године обуставио први поступак продаје чији предмет су биле непокретности у оквиру комплекса Нове ливнице.

ШТА СЕ ПРОДАЈЕ?

На продају је била имовина Нове ливнице по почетној цени од око 26 милиона евра.

Поред осталог, највећа вредност у трансакцији би било грађевинско земљиште површине веће од 7,3 хектара са објектима од 38.000 квадрата.

Највећи од њих је фабрика одливака површине од преко 35.000 квадратних метара.

ШТА ЋЕ СЕ ГРАДИТИ У БЛИЗИНИ?

Поред некадашњег ИМТ-а, чији власник је недавно постала компанија АБЛ Солвент доо из Земуна за 8,3 милијарде динара, овде је планиран велики стамбено-пословни комплекс.

БЛОК 64

Уместо бивше Фабрике одливака и модела у Блоку 64 нићи ће комплекс од четири објекта са шест ламела, спратности 3По+П+6+Пс.

Укупна бруто развијена грађевинска површина је преко 70.000 квадрата, стоји у Урбанистичком плану, који је био на јавној презентацији до 23. јуна прошле године. Предметна локација се налази на територији Општине Нови Београд, на месту некадашње Фабрике металопрерађивачке индустрије одливака и модела, у блоку између улице Тошин бунар, преосталог дела индустријског комплекса ФОБ, комплекса фабрике ИМТ и пословног комплекса “Airport city“.

Агенција за осигурање депозита

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
miami
miami
2 године пре

Uzasno izgleda. Srbija jedina ostala na svetu… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x