ЗЕМУНСКА ФИРМА КУПИЛА ИМТ ЗА СКОРО 71 МИЛИОН ЕВРА

ЗЕМУНСКА ФИРМА КУПИЛА ИМТ

АБЛ Солвент доо из Земуна купио је за 8,3 милијарде динара део некретнина из стечајне масе Индустрије машина и трактора (ИМТ), објавила је Агенција за лиценцирање стечајних управника.

За тај новац по почетној цени купљен је ИМТ-ов Пословни комплекс на локацији Нови Београд.

Пословни комплекс на локацији Нови Београд у Земунској улици број 26 чини 25 објеката у својини стечајног дужника, који су укњижени, имају употребну дозволу или су преузети из земљишних књига, као и 30 укњижених објеката без одобрења за градњу. На истој адреси, према огласу АЛСУ, налази се и 22 објекта у ванкњижном власништву.

Предузеће АБЛ Солвент из Земуна регистровано је за финансијске услуге и постоји од 2012. године, у стопроцентном је власништву Давора Мацуре.

Мацура је, такође, једини власник и Алта паy групе која поседује удео од 76,06 одсто Алта банке, преноси Н1.

Алта пej група је постала доминантни акционар тадашње Јубмес банке (сада Алта банке) у мају 2019. године купивши од државе 28,5 одсто акција.

Власништво преко 75 одсто над Алта банком постигнуто је након преузимања акција од акционара, које је затворено 20. септембра.

Да подсетимо, према плановима бивши ,,ИМТ“ постаће стамбено-пословни центар Новог Београда.

I фаза обухвата простор између улица Јурија Гагарина, Омладинских бригара, Ерпорт ситија, Земунске улице, лесног одсека и планиране саобраћајнице Нова 4.

Простор се налази источно од главних хала ИМТ-а и иза Рода центра.

ПОВРШИНА ЗА ГРАДЊУ 47 ХЕКТАРА

Укупна површина за градњу је нешто више од 47 хектара, од чега ће 42% заузимати инфраструктура, саобраћајнице и јавни објекти, док ће остатак чинити стамбени и комерцијални објекти и привредне зоне.

Планиране површине у оквиру комплекса за будућу градњу Фото: Беоинфо

БИВШИ ИМТ СТАМБЕНО-ПОСЛОВНИ ЦЕНТАР ПОДЕЉЕН НА ДЕВЕТ БЛОКОВА

Јавни градски превоз одвијаће се постојећим трасама кроз улице и булеваре који окружују комплекс ,,ИМТ“, али ће се уводити и нове линије, када буде изграђене саобраћајнице Нова 1 и 2 и Ђорђа Станојевића.

У новом насељу живеће преко 13 хиљада становника, па се зато планира изградња 3 предшколске установе и две основне школе.

То су детаљи са Јавног увида који је био почетком новембра.

У овом делу града се очекује наставак интензивне градње, па је тако у плановима већ виђен нови комплекс и у Блоку 64.

Уместо бивше Фабрике одливака и модела у Блоку 64 нићи ће комплекс од четири објекта са шест ламела, спратности 3По+П+6+Пс.

Предметна локација се налази на територији Општине Нови Београд, на месту некадашње Фабрике металопрерађивачке индустрије одливака и модела, у блоку између улице Тошин бунар, преосталог дела индустријског комплекса ФОБ, комплекса фабрике ИМТ и пословног комплекса “Airport city“.

Београдске, Н1, Блиц

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x