БЛОК 64 – НОВИ СТАМБЕНИ КОМПЛЕКС У ПЛАНУ

БЛОК 64
Блок 64 постаје све интересантнији инвеститорима, пошто је суседни Блок 65 скоро потпуно изграђен
Уместо бивше Фабрике одливака и модела у Блоку 64 нићи ће комплекс од четири објекта са шест ламела, спратности 3По+П+6+Пс.
Укпна бруто развијена грађевинска површина је преко 70.000 квадрата, стоји у Урбанистичком плану, који је на јавној презентацији до 23. јуна.
Предметна локација се налази на територији Општине Нови Београд, на месту некадашње Фабрике металопрерађивачке индустрије одливака и модела, у блоку између улице Тошин бунар, преосталог дела индустријског комплекса ФОБ, комплекса фабрике ИМТ и пословног комплекса “Airport city“.
Блок 64, локацијапројекта
Блок 64, локација пројекта Београдске.рс, Гугл
Катастарска парцела К.П. 2906/21 К.О. Нови Београд је по врсти остало грађевинско земљиште у приватној својини, у градском грађевинском подручју Новог Београда.
Парцела је тренутно изграђена и њена постојећа намена је индустријска.

У јавним књигама, на предметној катастарској парцели постоји више објеката бивше Фабрике металопрерађивачке индустрије одливака и модела, бруто површине 10.949,00м2.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ЗГРАДА БЕОГРАДСКЕ ФИЛХАРМОНИЈЕ НА УШЋУ ПРИВУКЛА ЧУВЕНЕ АРХИТЕКТЕ

Циљ израде Урбанистичког пројекта је пренамена простора, тј. привођење предметног простора планираној намени, на основу покренуте иницијативе од стране инвеститора и у складу са наведеним ПГР-ом, наводи се у пројекту.

БЛОК 64 – САОБРАЋАЈ

Пројектом је обезбеђен директан колски приступ новоформираној грађевинској парцели са Улице Омладинских бригада.

Како на нивоу терена надземно не постоји паркинг простор, неопходно је било обезбедити два саобраћајна приступа до две двосмерне рампе за улаз и излаз изгаража.

Други саобраћајни приступ који би био третиран као интерна саобраћајница не постоји називом дефинисан, с обзиром да су пешачки пролази око и унутар комплекса са потребним својим ширинама исовремено и против пожарни пут, са постојањем и платформи за гашење пожара, према условима за противпожарну заштиту, пише у плану.

Реализација Урбанистичког пројекта изградње комплекса стамбено-пословног објекта  планирана је фазно као изградња I и II фазе објеката.

Намена објекта је стамбено-пословна. Однос становања је 85,55%  и пословања 14,45% .

Планирана интерна саобраћајница решена је истовремено и као главни пешачки прилази у објекте и главни прилази у двориште и око читавог комплекса и као против пожарни пут, ширине 3,50m.

Јавна презентација  обавиће се у згради Градске управе града Београда, у Улици 27. марта бр. 43-45 (сала 2 у сутерену) од 15. до 23.6.2021. године, сваког радног дана од 9 до 15 часова.

Инвеститор пројекта је PRIMO IMMOBILIARE D.O.O. Beograd-Novi Beograd,ул. Јурија Гагарина бр.177.

Носилац израде предметног Урбанистичког пројекта је Привредно друштво „ARHIGRAM“ д.о.о. из Београда.

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x