КЕЈ ОСЛОБОЂЕЊА У ЗЕМУНУ НА ЈЕСЕН У РЕКОНСТРУКЦИЈИ

КЕЈ ОСЛОБОЂЕЊА У ЗЕМУНУ

Кеј ослобођења у Земуну од јесени ће бити у радовима.

На тендер за реконструкцију Кеја ослобођења међу онима који би да обнављају улицу су „Лотекс група“, предвођена фирмом из Словачке Републике, и „Штрабаг“, регистрован у Србији.

Први су дали понуду од 334.250.136 динара без ПДВ, док је друга компанија дала понуду од 472.335.418 динара без ПДВ. Предвиђена вредност пројекта била је 360 милиона динара без ПДВ.

Ко ће добити посао, знаће се за две недеље, када буде завршена евалуација понуда, каже за „Новости“ секретар за инвестиције Лука Петровић.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ЛЕНДМАРК РЕЗИДЕНС – ИЗГОРЕЛИ ДЕПО НА БУЛЕВАРУ У ПРИПРЕМАМА ЗА ГРАДЊУ

Међународни тендер за извођача радова расписан је 17. јуна, на сајту Европске банке за обнову и развој, а отварање понуда било је јуче. Секретаријат је још током пролећа добио грађевинску дозволу за реконструкцију Кеја ослобођења, од Улице Ставана Марковића до обалоутврде.

Радиће се део дуг 1.069 метара.

По избору најповољнијег понуђача, следи период жалби, а ако их не буде, сва је прилика да би машине већ могле да заузму овај део старог Земуна крајем септембра или почетком октобра. Подсећамо, ради само улица, не и шеталиште до обале.

Према речима Петровића, радиће се нова кишна канализација, али и фекална канализација.

На једном делу је и нема, тачније у задњем делу улице, па ће је сада становници тог дела добити. Ту се гради и колектор фекалне канализације.

Мењају се водоводне цеви, а стављамо и нову расвету целом дужином улице. Свуда се стављају камене коцке, мења се коловозна контрукција, сређују тротоари. Део од Петра Марковића до Стевана Марковића биће урађен од асфалта, док ће све до обалоутврде бити постављена ситна коцка. Код зграде катастра направићемо паркинг-простор за четири лака доставна возила како би се снабдевала Господска улица. Биће направљен и паркинг за туристичке аутобусе, код кружног тока – наводи Петровић.

Тај кружи ток биће направљен код ресторана „Бела Наполи“. Улица ће од Његошеве до обалоутврде бити проширена на 5,5 метара и ту ће бити направљена окретница како би возила могла да се окрећу. Тада ће и ватрогасна возила, по први пут, можи да стигни до тог дела Земунског кеја.

Када извођач буде уведен у посао, рок за који ће морати да заврши радове је осам месеци.


Секретаријат за инвестиције је 30. јула расписао и јавни позив за стручни надзор над извођењем радова на реконструкцији Кеја ослобођења.

Ко ће надзирати извођача, знаће се 23. августа када је заказано отварање понуда.

ОБНОВА ПОПРЕЧНИХ УЛИЦА


У плану је и обнова попречних улица – Косовске, Београдске, Обрадовићеве, Давидовићеве и Др Петра Марковића, које ће добити нову калдрму. Овим ће бити враћен амбијентални изглед старог Земуна.

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x