КОПЕРНИКУС КУЛА КАСНИ ЗБОГ КОРОНЕ

Илустрација: Београдске.рс

 

Коперникус кула чија је градња, према најавама, требало да почне у току ове године касни због проблема изазваних корона вирусом.

То су за наш портал потврдили у компанији ,,Коперникус градња“.

Пре две године Коперникус је купио нешто више од два хектара земљишта у Блоку 43 на Новом Београду.

Реч је о простору који тренутно заузима отворени тржни центар, популарни новобеоградски ,,Бувљак“. 

Истовремено, најављена је и селидба ,,Бувљака“ за ову годину, али ће, по свему судећи и она бити одложена.

Нови простор предвиђен за отворени тржни центар у близини ,,Велетржнице Београд“ још није спреман.

Иако најављена као будућа највиша кула у земљи у оквиру комплекса од око 100 хиљада квадрата, тренутно не постоји тачно дефинисан изглед комплекса.

„Све активности везане за изградњу комплекса у Блоку 43 су се одвијале у успореном темпу, сагласно актуелној ситуацији са корона вирусом. Било каква техничка решења нису, тренутно, коначно дефинисана“, каже за Београдске.рс Снежана Марјановић, директорка Коперникус градње.

Да се о кули као симболу комплекса уз будућу аутобуску станицу од почетка инвестирања озбиљно размишљало сведоче подаци из Агенције за привредне регистре.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: СПОМЕНИК БРАНКУ ПЕШИЋУ БИЋЕ У ЗЕМУНСКОЈ ПЕШАЧКОЈ ЗОНИ

Недељу дана пре него што је на надметању у августу 2019. победио и купио земљиште у Блоку 43, Коперникус је основао привредно друштво ,,Kopernikus tower doo“ (Коперникус кула) са почетним основним капиталом од 100.000 динара.

Годину дана касније, односно, у августу прошле године донета је одлука о повећању основног уписаног и уплаћеног новчаног капитала на 1.420.300.000,00 динара.

„Овај комплекс објединиће не само све пословне огранке компаније Коперникус на једном месту, већ ће у свом склопу имати и најмодернији опремљен телевизијски студијски простор чија се градња планира за обе телевизије – Прву и О2.

Пословни објекат је најављен као својеврсно ремек-дело архитектуре и дизајна.

„Амбициозни грађевински планови ускоро ће доживети своју реализацију, а престоница ће добити небодер – Коперникус Тауер- највишу зграду која ће све задивити и променити изглед целог новобеоградског кварта и града“, наведено је 2019. у саопштењу „Коперникуса“, објављеном на сајту Б92 који је у власништву те компаније, поводом куповине земљишта у Блоку 43.

 

Београдске.рс, Б92

 

 

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x