НАПРЕД 41 У ВЛАСНИШТВУ ГТЦ – СПРЕМА СЕ НОВИ МЕГА ПРОЈЕКАТ?

НАПРЕД 41

Напред 41 ће постати ново велико градилиште. На слици плац од 19,500 квадрата.

Комисија за заштиту конкуренције објавила је да је одобрила фирми ГТЦ из Мађарске преузимање фирме Напред 41 из Београда, јер ова операција на тржишту управљања и располагања канцеларијским простором неће угрозити услове конкуренције.

У решењу од 16. априла које је недавно постављено на службени сајт КЗК наводи се да куповином фирме Напред 41 која је носилац дугорочног права закупа 19,5 хиљада квадратних метара у новобеоградском блоку 41а ГТЦ стиче прилику да реализује своју намеру развоја пројекта на том простору.

Напред 41 нема регистрованих зависних друштава/фирми у Србији, а ГТЦ из Мађарске део је „Глоб Трејд Центра“ из Пољске.

Компанија из Пољске, матично друштво, на тржишту Србије присутна је преко осам зависних друштава – Демо Инвест, ГТЦ Бизнис Парк, ГТВ Међународни развој некретнина, Атлас Центар, ГТЦ ББЦ, ЦиР венчурс, Комршал дивелопмент и Гламп.

Њихова претежна делатност је развој комерцијалних некретнина и то канцеларијског простора и издавање истог у закуп.

Фирме из ове групације у Београду издају просторе у „ГТЦ 41“, „19 Авењу“, „ГТЦ Хаусе“, „Грин Харт“, „Белгрејд Бизнис Центар“ и „Ада Мол“.

ГТЦ ПРОДАО 11 ЗГРАДА У БЕОГРАДУ

 

За ГТЦ је протеклих дана објављено да ће портфолио својих некретнина у Београду продати мађарском инвеститору Индотек Гроуп што би требало да се реализује у трећем кварталу ове године.

Фирма Напред 41 у власништву је Гротон Глобал Корпа са Британских девичанских острва.

Грађевинско предузеће Напред планирало је пре неколико година изградњу стамбено-комерцијалног комплекса у новобеоградском Блоку 41а. Према тадашњим најавама, комплекс би чиниле стамбене куле и тржни центрар.

 

Да ли ће нова пословна зона Новог Београда добити нови небодер или ће будући комплекс пратити висински низ у Милутина Миланковића, сазнаћемо у наредним месецима.

 

Нова.рс,

Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x