ПРОДАЈА САВА ЦЕНТРА – НОВИ ПОКУШАЈ ЗА 750 ЕВРА ПО КВАДРАТУ

Град Београд поново је огласио продају „Сава центра”, по почетној цени од 21,9 милиона евра, која је нижа за 5,5 милиона евра него у претходном оглашавању почетком августа.

На продају је оглашен објекат пословних услуга Центар Сава у Улици Милентија Поповића, као и катастарска парцела укупне површине 29.374 метра квадратних.

Учесник у поступку дужан је да уплати депозит за учешће у поступку у износу од 2,1 милион евра.

Понуде се могу доставити до 25. септембра до 10 часова. Отварање понуда биће одржано истог дана у 13 часова у Малој сали на 20. спрату пословне зграде Градске управе града Београда, у Улици краљице Марије 1.

Купац се обавезује да у року од пет година од дана исплате целокупног износа купопродајне цене, изведе грађевинске и занатске радове на адаптацији и реконструкцији објекта пословних услуга. Укупна вредност свих радова не може бити нижа од 50 милиона евра, наводи се на сајту Града Београда.

Непокретност се отуђује у виђеном стању без права купаца на накнадну рекламацију.

Коначна купопродајна цена непокретности биће утврђена након спроведеног поступка прикупљања писмених понуда.

Купац ће се обавезати да неће променити намену непокретности, односно да ће објекат остати у функцији конгресног туризма. 

Сава центар ужива статус претходне заштите.

Приликом закључења уговора са купцем ће се уговорити казна у новчаном износу од 20 одсто постигнуте купопродајне цене, за случај да будући купац не испуни у целости или делимично преузете обавезе, као и да се на име обезбеђења за евентуално плаћање уговорне казне достави првокласна банкарска гаранција.

Уметничко-историјска дела, као непокретна и покретна културна добра у објекту, нису предмет продаје.

Напомиње се да су пословни простори који се налазе у предметном објекту издати у закуп од стране „Центра Сава”.

 

ПРОДАЈА САВА ЦЕНТРА НИЈЕ ПРИВУКЛА „ДЕЛТУ“

 

Да подсетимо, крајем августа је пропала продаја Сава центра јер није било заинтересованих купаца. Компанија „Делта“ је одустала од куповине уз образложење да би инвестиција под тим условима била неисплатива.

„Као друштвено одговорној компанији изузетно нам је стало да Београд и Србија добију модеран и функционалан конгресни центар. Такође, као компанији која за једну од основних делатности има хотелијерство, било би нам у интересу да такав један центар ми изградимо и њиме управљамо“, навели су из ове компаније.

Читајте цео текст огласа: Беоинфо

Београдске.рс, Политика 

Читајте још: Зашто Балканска није постала улица старих заната?

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x