ГТЦ СРБИЈА ПРОДАО 11 ПОСЛОВНИХ ЗГРАДА У БЕОГРАДУ ЗА 267 МИЛИОНА

ГТЦ ИКС

ГТЦ ИКС – нова зграда чија градња је недавно почела у Булевару Милутина Миланковића Фото: ГТЦ

ГТЦ СРБИЈА ПРОДАО 11 ПОСЛОВНИХ ЗГРАДА У БЕОГРАДУ ЗА 267 МИЛИОНА

 

ГТЦ Србија (Globe Trade Centre) продао је порфолио канцеларијског простора мађарској Индотек групи по цени од 267,6 милиона евра.

Уговором ће бити обухваћено 11 пословних зграда и пет бизнис паркова укупне површине нешто веће од 122 хиљаде квадрата, са високом стопом попуњености.

Када буде окончана у трећем кварталу 2021. године, ова трансакција ће бити највреднија у последњих пет година на тржишту југоисточне Европе. 

Предмет продаје су зграде на Новом Београду –  Грин харт (Green Heart), Форти вон (FortyOne),  Белгрејд бизнис центар (Belgrade Business Center), 19 Avenue и ГТЦ Хаус (GTC House ).

„Продаја 11 пословних зграда врхунске класе у Београду смео је потез који ће нам омогућити да завршимо наш развојни циклус у Србији и започнемо битно другачије поглавље на овом тржишту.  Ово је референтна трансакција у Београду која показује ликвидност у пост ковид периоду.

Продаја ове имовине донеће свеж новац за даље улагање у потпуно нове, амбициозне пројекате у Србији и другим тржиштима југоисточне Европе и заиста је „снажан излаз“, који ће нас водити напред “, рекао је Јовав Карми, Председник управног одбора ГТЦ.

ГТЦ ће постати прва компанија која ће затворити инвестициони круг у Србији – од куповине земљишта, изградње пословног простора, преко високе стопе издавања до изласка из круга под врло добрим условима.

„Индотек група присутна је на свом домаћем тржишту скоро 25 година. У последњој деценији, компанија је  почела да се шири и изван Мађарске, што је резултирало тиме да је Индотек Група данас активна у 10 земаља. Дуго смо тражили прилику за улазак на српско тржиште и тренутном трансакцијом смо у могућности да значајно ојачамо своју позицију у региону. Посебно сам поносан што нас наша прва трансакција у Србији чини једним од најдоминантнијих учесника на тржишту београдских канцеларија “, рекао је Даниел Јелинек, оснивач и извршни директор Индотек Групе.

Одлука о продаји портфолиа пословних зграда у Београду мотивисана је стратешким плановима ГТЦ-а да поново успостави своју српску тржишну позицију и инвестира на другим тржиштима централне и источне Европе.

Недавно је ГТЦ уложио 160 милиона евра у куповину две канцеларијске некретнине у Будимпешти: седиште компаније Ериксон и седиште компаније Сименс.

Поред тога, планира се неколико амбициозних пројеката, укључујући и оне у Србији – ГТЦ ИКС и Пројект Блејз, дизајнирани да се истакну најновијим архитектонским трендовима како би удовољили најфинијим захтевима станара.

 

www.property-forum.eu

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x