ТИРШОВА 2 ЗА 141 МИЛИОН ЕВРА

РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА ИЗГРАДЊУ ТИРШОВЕ 2

Фото: Архитектонско-грађевински институт

Министарство за јавна улагања објавило је одлуку о додели уговора за изградњу Универзитетске дечје клинике Тиршова 2 групи понуђача која се и једина јавила на претходни тендер, а вредност додељеног уговора је 141 милион евра са ПДВ-ом (16,6 милијарди динара).

Конзорцијум фирми СМБ Градња, W.Д. Конкорд Вест, Телегруп, МПП Јединство ад Севојно, А.Р.Ј Технолоџи, ДБС, Електрозапад, Ипон Систем, Премер Савковић и ПП Инжењеринг Стојановић је изабран у конкурентском поступку са преговарањем, преноси Екапија.

Процењена вредност овог тендера износила је 11,2 милијарде динара (око 95 милиона евра) без ПДВ-а, а конзорцијум је у отвореном поступку јавне набавке тражио 128 милиона евра без ПДВ-а (односно 153,6 милиона евра са ПДВ-ом).

Њихова понуда је формално испуњавала услове тендера, али је оцењена као неприхватљива управо због понуђене цене.

У поступку преговарања, понуђач је цену спустио, те је њихова коначна понуда – која је и прихваћена – 118 милиона без ПДВ-а, односно 141,6 милиона евра са ПДВ-ом.

РАДОВИ ЋЕ ТРАЈАТИ ТРИ ГОДИНЕ

Извођачи радова имају рок од три године за завршетак градње.

Бруто површина објекта нове Универзитетаке дечје клинике је скоро 62.000 м², а спратност 3По+2Су+П+5. Број постеља је 167-230 и 71 постеља у оквиру дневне болнице, а предвиђено је и 528 паркинг места.

Градња нове зграде клинике у Тиршовој активно се најављује још од 2017. године, када је тадашњи премијер Александар Вучић најавио реконструкцију Универзитетске дечје клинике у Тиршовој и изградњу друге болнице Тиршова 2.

Када је на функцију градоначелника Београда дошао директор Тиршове, Зоран Радојичић, ова тема поново се актуелизовала, па је тако бивши градоначелник најавио и почетак радова за пролеће 2020. године.

На јесен 2021. године почели су и припремни радови, а конзорцијум састављен из четири фирме Новкол, Скај технолоџис, WД Конкорд вест и Србијааутопут добио је посао на тендеру за извођење припремних радова.

Тада је Радојичић изјавио да верује да ће изградња дечје клинике Тиршова 2 бити завршена до 2024. године, на стогодишњицу оснивања педијатрије у Београду.

У марту прошле године министар за јавна улагање Марко Благојевић и гувернер Банке за развој Савета Европе Карло Монтичели потписали су споразум између наше земље и ЕУ о додели бесповратне помоћи за изградњу дечје болнице Тиршова 2, за шта је намењено 35 милиона евра.

Екапија

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: МУЗЕЈ У РЕСАВСКОЈ ЋЕ ОБНАВЉАТИ КОНКОРД ВЕСТ

ОДЛУЧЕНО: ОВО СУ ФИРМЕ КОЈЕ ЋЕ ГРАДИТИ НАСТАВАК ЛИНИЈСКОГ ПАРКА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x