УМЕСТО ЕНЕРГОПРОЈЕКТА МУЗЕЈ У РЕСАВСКОЈ ЋЕ ОБНАВЉАТИ КОНКОРД ВЕСТ

ЗГРАДУ МУЗЕЈА У РЕСАВСКОЈ ОБНАВЉАЋЕ ЕНЕРГОПРОЈЕКТ

Предвиђени изглед зграде у Ресавској Фото: Бировиа.рс

Обимну реконструкцију и пренамену зграде у Ресавској улици, која ће постати Музеј града Београда, уместо групе извођача окупљене око Енергопројекта, реализоваће извођачи које предводи ВД Конкорд вест, одлучено је пре неколико дана.

Уговор је пре тога, раније ове године, додељен био и трећем конкуренту на тендеру, али је поништен због жалби Комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки.

Уговор чија је процењена вредност без ПДВ-а 4.241.351.000,00 додељен је на крају групи понуђача (W.D. CONCORD WEST D.O.O, KEJ D.O.O VALJEVO, TEMING ELECTROTECHNOLOGY D.O.O NIŠ, JADRAN D.O.O BEOGRAD, K.E.S.Z. INTERNACIONAL D.O.O BEOGRAD, PREMER SAVKOVIĆ D.O.O LAZAREVAC, TRON TEX D.O.O NOVI SAD, ROAMING SMART SOLUTIONS D.O.O BEOGRAD, EX ING B&P BEOGRAD, TEKO LIFTOVI BEOGRAD I MIDVEJ D.O.O BEOGRAD)

Средства за реконструкцију и пренамену објекта у Ресавској 40Б су обезбеђена у градском буџету.

Како је наведено на Порталу јавних набави, републичка Комисија за заштиту права у поступцима јавних набавки донела је решење бр. 4-00-612/2023 од 30.08.2023. године.

Музеј града Београда, унутрашње двориште и амфитеатар Фото: Бировиа.рс
Музеј града Београда, унутрашње двориште и амфитеатар Фото: Бировиа.рс

У документу пише да је усвојен као основан Захев за заштиту права понуђача и делимично поништен отворени поступак предметне јавне набавке у фази стручне оцене понуда и доношења Одлуке о додели уговора XXVIII-06 број 404-3-3/2023 од 20.07.2023. године (када је посао додељен Енергопројекту).

Наручилац је поновио фазу прегледа и стручне оцене понуда у предметном поступку јавне набавке и донео нову Одлуку о додели уговора 29.09.2023. године у предметној јавној набавци, наводи се на Порталу јавних набавки.

По истом принципу је током лета поништен и уговор са суботичком СНБ градњом, пошто се Енергопројект жалио Комисији за заштиту права у поступцима јавних набавки.

ТРИ ПУТА ПРОМЕЊЕН ПОБЕДНИК ТЕНДЕРА

Да подсетимо, од три групе понуђача које су се пријавиле на тендер, прво је посао додељен суботичкој фирми СМБ-градња, док је тада Енергопројектова понуда рангирана као другопласирана.

Енергопројект се жалио на ту одлуку, па је Комисија донела решење којим је од Наручиоца тражила да детаљно понови стручну оцену изабраног понуђача.

Поред осталог, Енергопројект је оспоравао да изабрани понуђач тј. група понуђача није извела све радове на референтном објекту – Тржни центар ,,Бео“, већ да су учествовали и извођачи који нису пријављени у понуди, о чему је као доказ достављен Извештај комисије за технички преглед референтног објекта бр 01-671/2 од 25.06.2021. Института за безбедност и сигурност Нови Сад, пише у документу.

Комисија за јавну набавку је утврдила да изабрани извођач не испуњава критеријум за квалитативни избор привредног субјекта у складу са чланом 144, став 1, тачка 2 Закона о јавним набавкама, стоји у одлуци од јуна ове године.

У међувремену посао је додељен понуђачима око Енергопројекта 20.07.2023. али се градилиште није покренуло, а последња одлука о новој додели уговора је од пре неколико дана.

КО СУ БИЛИ ПОНУЂАЧИ НА ТЕНДЕРУ?

Понуде су поднеле три групе понуђача:

  1. W.D. CONCORD WEST D.O.O, KEJ D.O.O VALJEVO, TEMING ELECTROTECHNOLOGY D.O.O NIŠ, JADRAN D.O.O BEOGRAD, K.E.S.Z. INTERNACIONAL D.O.O BEOGRAD, PREMER SAVKOVIĆ D.O.O LAZAREVAC, TRON TEX D.O.O NOVI SAD, ROAMING SMART SOLUTIONS D.O.O BEOGRAD, EX ING B&P BEOGRAD, TEKO LIFTOVI BEOGRAD I MIDVEJ D.O.O BEOGRAD
  2. ENERGOPORJEKT VISOKOGRADNJA A.D. BEOGRAD, TVI D.O.O BEOGRAD, LOGO D.O.O BEOGRAD, SOKO INŽENJERING D.O.O NOVI BEOGRAD.
  3. DOO SMB-GRADNJA SUBOTICA, A.R.J. TECHNOLOGY NOVI SAD, YUMOL D.O.O SUBOTICA, TECHNOSECTOR D.O.O KRAGUJEVAC, CREDO BEOGRAD, PARS D.O.O BEOGRAD.
Музеј града Београда ентеријер, Фото: Бировиа.рс
Музеј града Београда ентеријер, Фото: Бировиа.рс

ГРАЂЕВИНСКА ДОЗВОЛА СТИГЛА ПРЕ ТРИ ГОДИНЕ

Град Београд издао је грађевинску дозволу за реконструкцију зграде старе Војне академије на углу улица Немањине и Ресавске још током 2020.

,,Иза нас је скоро четири године дуге борбе да решимо компликоване имовинске односе, да поделимо парцеле са Војском Србије, да урадимо пројекат реконструкције и да добијемо све услове Завода за заштиту споменика како бисмо добили дозволу. Сада, када је у мојим рукама грађевинска дозвола нема више препрека да Музеј  Београда коначно, после 117 година од како је основан, добије своју зграду, саопштио је тада Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

Музеј града Београда основан је 1903. године и никада није имао своју зграду. Данас се налази на 14 локација.

Зграда бивше Војне академије, на углу Ресавске и Немањине улице површине је 17 057 квадрата. Када буде завршен, биће највећи београдски музеј.

Београдске, Беоинфо, Портал јавних набавки

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СТАМБЕНА КУЛА И ЛАМЕЛЕ У ДРУГОЈ ФАЗИ КОМПЛЕКСА THE ONE

НОВИ ХОТЕЛ ЈУГОСЛАВИЈА СА КУЛОМ ОД 155 МЕТАРА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x