НОВИ КРЕДИТ ЗА АУТОБУСКУ СТАНИЦУ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ЧЕКА НОВИ КРЕДИТ

Фото: Нова аутобуска станица, архива београдске.рс

У позиву за трећу ванредну седницу Скупштине БАС-а, која ће бити одржана 6. октобра, очекује се усвајање одлуке о новом задужењу за изградњу аутобуске станице.

Реч је о Уговору о кредиту за изградњу пословног простора, са “Банком поштанском штедионицом, акционарско друштво Београд“, у износу од 12.000.000,00 EUR, са роком враћања до 96 месеци, и то у 84 једнаке месечне рате након истека грејс периода, са каматном стопом 3M EURIBOR + 3,50 пп, наводи се у припремљеној Одлуци.

Средства обезбеђења Уговора о кредиту су 10 меница и хипотека 1. реда на објекту у изградњи – перонском простору – станични плато, који се гради на катастарској парцели број 2896/96 КО Нови Београд, наводи се у припремљеној Одлуци.

КРЕДИТИ И КОД КОМЕРЦИЈАЛНЕ БАНКЕ И ФОНДА ЗА РАЗВОЈ

Београдска аутобуска станица је током 2019. године подигла кредит од 12 милиона евра код Комерцијалне банке за изградњу аутобуске станице, када је изграђен већи део перона и станичног платоа.

Овог јуна БАС се задужио још око 8 милиона евра код Фонда за развој, што је Влада Србије потврдила на седници.

На априлској ванредној седници Скупштине акционара Београдске аутобуске станице (БАС), предузеће је добило шест неизвршних директора.

Према биографијама на сајту то су – Светислав Ђуровић, дипломирани правник који долази из МУП-а са функције координатора и саветника у сектору за информационе технологије, Душан Петрић, председник Скупштине Стари Град, Немања Вуловић, саветник у Министарству финансија, Из „Београда на води д.о.о“ је дошао Данило Јеринић који ради као координатор за дозволе. Ту је и Јадранка Радоњић, која је на позицију неизвршне директорке дошла са позиције у „Вајрлес медија“, фирме Игора Жежеља, власника ,,Курира“, односно, „Адрија медија групе“.

Према досадашњим најавама из Града, очекује се да се саобраћај из Карађорђеве улице премести крајем ове и почетком следеће године.

Београдске.рс, Бас.рс

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

КРЕДИТИ ОД 190 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА

ШИРИ СЕ СПОРТСКИ ЦЕНТАР 11. АПРИЛ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
Nemanja
Nemanja
7 месеци пре

Poštovanje, Kada je očekivani rok završetka radova… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x