КРЕДИТИ ОД 190 МИЛИОНА ЕВРА ЗА ИНФРАСТРУКТУРУ НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА

Стадион у Сурчину Фото: Министарство финансија

Фото: Министарство финансија

Република Србија планира да се задужи код банака Поштанска штедионица и Уникредит за изградњу линијске инфраструктуре до Националног фудбалског стадиона са пратећим садржајима у Сурчину.

Код обе банке Србија ће моћи да повуче средства од по 11,2 милијарде динара, а укупно 24 милијарде динара (око 190 милиона евра), преноси Нова Економија.

Линијску инфраструктуру градиће компанија „Power Construction Corporation of China“, види се из предлога закона који су упућени у скупштинску процедуру.

Комерцијални уговор о пројектовању и извођењу радова на пројекту изградње линијске инфраструктуре Министарство финансија и компанија „Power China“ потписали су 27. априла 2023. године, пише у предлозима који су у скупштинској процедури.

„Узимајући у обзир досадашњу успешну сарадњу са компанијом „Power Construction Corporation of China“, Влада Србије је (преко Министарства финансија) потписала Споразум о сарадњи у вези са реализацијом и финансирањем припремних пројектантских радова за пројекат изградње линијске инфраструктуре за потребе развоја нове области у оквиру изградње Националног фудбалског стадиона са пратећим садржајима на територији општине Сурчин“, пише у образложењу предлога закона.

Изградња линијске инфраструктуре обухвата саобраћајне површине, путне објекте, мостовске конструкције, енергетску, телекомуникациону инфраструктуру.

Предлог закона о задуживању Републике Србије код банке Поштанска штедионица, као и Предлог закона о задуживању код Уникредит банке сада се налазе у скупштинској процедури и чекају на усвајање од стране посланика.
Влада је Закључком 11. маја 2022. године пројекат изградње инфраструктуре за Национални стадион прогласила пројектом од посебног значаја, наводи се у предлозима закона.

И уговором о зајму са Уникредит банком и са Поштанском штедионицом, прописана је каматна стопа у висини шестомесечног белибора плус фиксна маржа 3,30 одсто годишње.

Нова Економија

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

СТАМБЕНА КУЛА И ЛАМЕЛЕ У ДРУГОЈ ФАЗИ КОМПЛЕКСА THE ONE

ДЕЛТА КУПИЛА ХОТЕЛ РАДИСОН КОД МОСТАРСКЕ ПЕТЉЕ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x