СТАРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ УМЕСТО ПЕШАЧКОГ ПОСТАЈЕ ТРАМВАЈСКИ?

СТАРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ

Фото: Београдске.рс

СТАРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ УМЕСТО ПЕШАЧКОГ ПОСТАЈЕ ТРАМВАЈСКИ?

 

Стари железнички мост, затворен још пре 40 година, одавно заборављен и оронуо, могао би да „оживи“.

Иако је било предвиђено да конструкција између Моста на Ади и „Газеле“ постане пешачко-бициклистички коридор, градске власти сада имају нову идеју.

Како заменик градоначелника Горан Весић каже за „Новости“, желе да га прошире и да преко њега пусте трамвајски саобраћај.

У току је израда студије Грађевинског факултета у циљу испитивања Старог железничког моста, који је затворен пре четири деценије.

– Ако пројекат покаже да стубови моста могу да издрже, ми бисмо га мало проширили и пустили трамваје преко њега. Према прорачунима, требало би да се пришири за метар с обе стране. Идеја је да се онда трамвајски саобраћај са Новог Београда укључује код Сајма. А на Новом Београду бисмо морали да направимо везу моста са Улицом Владимира Поповића.

Искористили бисмо тај мост за трамвајски саобраћај, који би нам уједно значио као трамвајска веза док се буде градио нови савски мост – открива заменик градоначелника.

Стари железнички мост на Сави годинама је у веома лошем стању. Пре три године причало се да ће најкасније до 2021. бити претворен у пешачко-бициклистичку саобраћајницу. Његова нова намена предвиђена је била Изменама и допунама регионалног просторног плана административног подручја града Београда који се налазио на јавном увиду током октобра 2017. године.

Овај мост саграђен је 1884. године, као први „чврст“ мост којим је Србија закорачила у Европу.

Читајте још: СТАРИ САВСКИ МОСТ БИЋЕ ИСЕЧЕН СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ. ГРАДИЋЕ СЕ НОВИ

Новости

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x