РЕКОНСТРУКЦИЈА БИГЗ-А УСКОРО, ЗАКУПЦИ ЧЕКАЈУ НОВЕ ВЛАСНИКЕ (ВИДЕО)

РЕКОНСТРУКЦИЈА БИГЗ-А

Реконструкција БИГЗ-а, кренуће врло брзо, сазнају Београдске.

Многобројни закупци простора у згради БИГЗ у Булевару војводе Мишића, можда ће морати да се иселе, пишу Новости.

План је да ускоро мајстори реконструишу велелепни објекат. Иако званичних информација, како кажу закупци нема, долазак нове управе најављен им је за понедељак.

У стотинак локала годинама су стационирани музички и ликовни студији, уметнички атељеи, позоришне секције, али и приватне фирме.

За вест о продаји зграде сазнали су из медија, а незванично су и начули да ће кроз месец дана морати да напусте простор, јер реконструкција креће брзо.

КАКО ЋЕ ИЗГЛЕДАТИ БИГЗ ПОСЛЕ ОБНОВЕ (ВИДЕО)

 

– Нисмо још добили отказ, али према незваничним информацијама, у понедељак ће доћи нова управа. У овом простору радимо већ 15 година и досад се нисмо селили. Готово све просторије су издате, а овде локале користи око стотину закупаца – кажу у Музичком студију „П3“.

 

НОВИ ВЛАСНИК МАРЕРА РЕАЛ ЕСТАТЕ СА ПАРТНЕРОМ

 

Марера Реал Естате Партнерс је у свом првом партнерском пројекту купила зграду БИГЗ-а коју ће обновити према опробаном концепту којим се њена сестринска компанија, Марера Пропертиес, позиционирала као лидер у реконструкцији знаменитих објеката у Београду, саопштава та компанија.

„Након хваљене трансформације бивше фабрике Беко у данашњи Калемегдан бизнис центар и паралелно са претварањем Палате Београд у најмодерније канцеларијске просторе, Марера започиње нови пројекат са компанијом „Александар градња“, као партнером са доказаном експертизом у резиденцијалној градњи“, наводи се у саопштењу.

Фирма МПП БИГЗ, у којој обе стране имају по 50 одсто учешћа, нови је власник БИГЗ-а.

У зграду некада највеће штампарије на Балкану укупно ће бити уложено преко 40 милиона евра, и она ће бити нови украс града за нешто више од 18 месеци колико је планирано за реконструкцију.

Како је у питању антологијско дело српске модерне архитектуре, компанија ће тесно сарађивати са Заводом за заштиту споменика културе града Београда на очувању аутентичног изгледа пројекта Драгише Брашована.

„На домаћем тржишту некретнина канцеларијски сегмент је далеко од засићеног и ту видимо простор за нове инвестиције. Наставићемо да ширимо наш портфолио објеката комерцијалне намене, како самостално тако и у партнерским односима“, изјавила је Милана Срећков, директорка компаније.

Као будући модерни пословни центар, БИГЗ ће компанијама заинтересованим за закуп понудити комбинацију класичних канцеларија различитих величина и ,,опен спејс“ концепта, али и могућност да организација простора и дизајн ентеријера буду у потпуности прилагођени њиховим потребама и специфичним захтевима.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ: СТАРИ ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ УМЕСТО ПЕШАЧКОГ ПОСТАЈЕ ТРАМВАЈСКИ?

 

Марера пропертиз, Новости, Београдске.рс

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x