СТАРИ САВСКИ МОСТ БИЋЕ ИСЕЧЕН СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ. ГРАДИЋЕ СЕ НОВИ

Стари савски мост на Ушћу (једна од идеја градских челника је да буде у парку као атракција са кафићима)

 

Стари савски мост биће растављен и привремено постављен на једној парцели у општини Палилула, изјавио је главни урбаниста Београда Марко Стојчић.

 

„Радови на демонтирању ће вероватно почети следеће године, док ће се упоредо радити и нови мост на његовом месту. Стари мост ће бити исечен на три дела, транспортован бродом до своје привремене локације, како би касније могао поново да се користи“, казао је Стојчић за данашњи „Блиц“.

Тај лист је подсетио да је након изјашњавања грађана град донео одлуку да Стари савски мост буде измештен у парк Ушће и да се у склопу њега налазе кафићи и ресторани.

Стојчић је навео да ће Нови савски мост имати по две траке у сваком смеру, са трамвајском „баштицом“ у средини и стазом за бициклисте.

„То ће бити један нови мост који би требало да почне да се гради следеће године, не знамо тачно када јер је коронавирус све доста успорио“, додао је Стојчић и да се очекује да ће бити завршен 2022. године.

Друга опција, која је добила мање гласова, била је да Стари савски мост буде премештен између Аде Циганлије и новобеоградских блокова, а накнадно је одлучено да се на том месту изгради пешачко-бициклистички мост који би повезивао Аду и Блок 70.

Блиц

Читајте још: ДЕПОНИЈА ВИНЧА ЗБОГ НОВИХ ПОГОНА НОВА СТАВКА У ИНФОСТАНУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x