НОВА ОКРЕТНИЦА СА САВСКОГ ТРГА ЋЕ БИТИ КОД ГАЗЕЛЕ?

нова окретница под газелом

Нова окретница, тј. терминус за јавна возила која су годинама окретала прекопута Главне железничке станице убудуће ће се налазити недалеко од тржног центра „Галерија”.У функцији ће бити најкасније за месец дана.

За око два месеца, уколико не буде изненадних одлагања, требало би да буде стављена тачка на обнову Савског трга.

Нови терминус, наследник онога са Савског трга, налазиће се испод моста „Газела”, недалеко до тржног центра „Галерија”. Нова окретница у функцију ће бити пуштена за 20 до 30 дана, незванично је потврђено у предузећу „Београд на води”, инвеститору истоименог пројекта на десној обали Саве.

Ако са некадашње старе окретнице на Савском тргу на нову код моста буду преусмерене баш све линије, то значи да ће нови терминус користити аутобуси 36, 46, 51, 91, 92, 511, 551, 553 и 601.

И пре него што је почело преуређење Савског трга надлежни су указали да се после обнове терминус за више аутобуских линија неће враћати на стару адресу.

Од тада до данас у више наврата се спекулисало где би то могло да буде. Као најозбиљнија локација за нови терминус помињао се управо простор код „Газеле” и Мостарске петље. Ипак, до сада надлежни званично нису излазили са информацијом о тачној локацији.

Да би то требало да буде простор код „Газеле” недалеко од будућег тржног центра, незванично је почело да се спекулише на грађевинским интернет форумима у претходних месец дана.

На основу првих реакција грађана који користе те градске линије, чини се да нису баш одушевљени новом локацијом окретнице која ће заменити некадашњу на Савском тргу.

Сматрају да ће им сада бити потребно знатно више времена од куће до посла, али и више пешачења. Ако се може судити према ранијим реакцијама надлежних на сличне теме, њихова препорука вероватно ће бити да се суграђани убудуће ослоне на преседачке везе.

Велике измене

Откако су се захуктали радови на Савском тргу, аутобуси који су се до тада на њему окретали наставили су да возе до зоне овог трга, али су се кретали околним улицама. Трасе других линија које су прелазиле преко трга доживеле су знатно веће промене, иако су надлежни уочи реконструкције Савског трга уверавали да ће у току његове обнове саобраћај минимално трпети.

Политика

Читајте још:ДЕПОНИЈА ВИНЧА ЗБОГ НОВИХ ПОГОНА НОВА СТАВКА У ИНФОСТАНУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x