РЕСТОРАНИ БРЗЕ ХРАНЕ У СТАМБЕНИМ ЗГРАДАМА НЕ ДУЖЕ ОД 1 САТ

БЕОГРАД ТРЕЋИ НА СВЕТУ

Ресторани брзе хране устамбеним зградама од данас неће моћи да раде дуже од 1 сат после поноћи.

На снагу је ступила Одлука о забрани двадесетчетворочасовног радног времена ресторана брзе хране у стамбеним зградама.

Према овој одлуци која је прошле седмице усвојена на седници Скупштине града, ресторани брзе хране у стамбеним зградама могу да раде исто као кафићи и ресторани – радним данима до поноћи, а викендом до 1 сат после поноћи.

Како је прецизирао Горан Весић, заменик градоначелника, до 31. октобра ови објекти могу да раде радним данима до 1 сат, јер је то мера коју је донео Град да би се помогло угоститељима.

Више није могуће да ресторани брзе хране раде читаву ноћ. То је донето зато што су се грађани жалили и оправдано говорили да немају миран сан, а градска власт жели да уведе ред. Као што смо увели ред када је реч о паркирању, тако ћемо увести ред по питању буке, решићемо проблем паре и мириса, и сваки пут ћемо заштити грађане када су у праву. Није било нормално да се грађани скупљају у зградама у три или четири ујутру, галаме и конзумирају храну. Тога нема нигде на свету – истакао је Весић.

Према његовим речима, јуче су сви ресторани брзе хране у стамбеним зградама упозорени, мада су и пре седам дана знали да одлука ступа на снагу.

– Ово је још једна победа грађана над онима који су бахати. Боримо се да сви раде, да свако радно место опстане, али никада науштрб грађана. Не можете да имате ресторан или кафић и да малтретирате људе који живе у згради, већ да радите тако да они живе нормално, а да ви зарађујете – закључио је Весић.

 

Беоинфо

Читајте још: ДЕПОНИЈА ВИНЧА ЗБОГ НОВИХ ПОГОНА НОВА СТАВКА У ИНФОСТАНУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x