,,БУВЉАК“ СЕ СЕЛИ НА ПРОЛЕЋЕ?

ИЗМЕШТАЊЕ БУВЉАКА СЛЕДЕЋЕ ГОДИНЕ

Отворени тржни центар популарни „Бувљак“ добио је нову, дефинитивну адресу на Бежанијској коси у близини Велетржнице.

Пресељење је предвиђено Нацртом измена и допуна плана детаљне регулације за подручје привредне зоне „Ауто-пут“ за блок између Улице Марка Челебоновића, саобраћајнице Т6 и новопројектоване улице Нова 1, који је Секретаријат за урбанизам и грађевинске послове ставио на јавни увид до краја године.

Планирано је да се нови „Бувљак“ простире на површини од око седам хектара као и да буде спојен у један комплекс са некадашњом Кванташком пијацом, данас Велетржницом, укупне површине близу десет хектара.

Нова локација будућег Бувљака

Почетак радова биће, највероватније, у првој половини наредне године, међутим још није познато до када ће тренутни закупци остати на локацији у Блоку 43. Ово земљиште је продато крајем 2019. године, а рок је био да се од тренутка продаје „Бувљак“ исели са ове локације најкасније за две и по године, што истиче средином наредне године.
Како је Планом наведено, градска пијаца за трговину непрехрамбеном и прехрамбеном робом имаће плато са тезгама и надстрешницом, кванташку пијацу за продају робе из камиона, као и хале, локале и административни и складишни простор.

  • Нови објекат задовољиће све потребе како купаца тако и продаваца, поседоваће велики паркинг а у плану је и увођење нових саобраћајних решења како би локација била добро повезана са свих страна – тврде надлежни у градској управи.
  • Планирано је да буду уведена и нове линије и аутобуска стајалишта како би се посетиоцима олакшао долазак до „Бувљака“.
    Како би се решио проблем паркирања, планом је предвиђено и да на једном делу парцеле буде изграђено и неколико подземних етажа намењених за гараже. У плану је и формирање заштитног зеленог појаса.

У БЛОКУ 43 „КОПЕРНИКУС“


Парцела у Блоку 43 у Новом Београду продата је крајем 2019. године компанији „Коперникус“ која је ово земљиште купила за 2,36 милијарди динара. Нови власник ће на овој површини моћи да изгради нови објекат површине око 65.000 квадрата, а нови власници су на овом месту најавили градњу куле као највиши солитер у земљи.

Портал Београдске је раније известио да је корона стопирала планове о градњи тог објекта. О томе читајте овде.

ПРИМЕДБЕ


Јавна седница Комисије за планове Скупштине града одржаће се у згради Градске управе 25. јануара.

У току јавне седнице, сви они који су поднели примедбе у вези са Нацртом плана, могу их образложити пред члановима комисије.

Београдске, Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x