ЈОШ ОСАМ НЕБОДЕРА У ПЛАНУ

ЈОШ ОСАМ НЕБОДЕРА У ПЛАНУ

У Београду се разматра изградња још 8 нових објеката висине до 120 метара, рекао главни градски урбаниста.

Марко Стојичић рекао да ће се сви објекти градити на Новом Београду.

Небодери ће се градити на Бежанијској коси, затим у околини Центра „Сава“ и у новобеоградским блоковима 11, 20, 25 и 26. Осим пословних и стамбених простора у оквиру нових комплекса наћи ће се и нови паркови, школе, библиотеке и вртићи.

Кула од 120 метара градиће се на Бежанијској коси, уз ауто-пут, а уз њу ће се наћи и две ниже куле од по 100 метара. У овом комплексу налазиће се око 300 станова квадратуре од 55 квадрата до пентхауса са више од 200 квадрата. Пројектом је обезбеђено и довољно паркинг-места у гаражама на две етаже.

У Улици Милентија Поповића код Центра „Сава“ граде се две куле које ће бити високе по 100 метара. Према последњим најавама за медије, радови би требало да почну крајем године, а инвеститор је компанија ,,Делта холдинг“. У оквиру њих налазиће се хотел из ланца „Интерконтинентал“ са пет звездица и 220 ексклузивних соба укупне површине 80.000 квадратних метара.

У Блоку 11 на Новом Београду на углу улица Трешњиног цвета и Булевара Михајла Пупина, на површини од 40.094 квадратна метра, градиће се три небодера. Имаће укупно 200 стамбених јединица смештених на 22.000 квадратних метара и око 14.000 квадратних метара пословног простора, пише Информер.

25 ЛОКАЦИЈА ОДРЕЂЕНО ЗА ВИСОКЕ ОБЈЕКТЕ

  • Постоји јасно дефинисана мапа која се тиче високих објеката, односно где они и како могу да се граде. Има 13 критеријума које локација мора да испуни да би се градио високи објекат. У овом тренутку имамо око десет иницијатива за градњу таквих зграда и све је веће интересовање инвеститора да граде такве објекте. Нови Београд јесте део града где је највећа могућност да се та студија оствари, јер испуњава све критеријуме – каже Стојичић.

Стојичић је, гостујући на ТВ Прва, рекао и да је у Београду дефинисано 25 локација намењених високим објектима.

У Блоку 12 планирана је изградња још две куле високе по 100 метара. Овај стамбено-пословни комплекс простираће се на око 100.000 квадрата са укупно 604 стана и 952 паркинг-места.

Комплекс ће се налазити у Булевару Николе Тесле, а према проценама стручњака за некретнине квадрат стана у овом комплексу коштаће више од 11.000 евра. Станови ће имати од две до пет соба.

Информер, ТВ Прва

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

РЕНОВИРАЊЕ ЗГРАДЕ МУЗЕЈА ВАЗДУХОПЛОВСТВА

ПУПИНОВА ПАЛАТА ГРАДИЋЕ СЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x