НА БЕЖАНИЈСКОЈ КОСИ ПРОТИВ НЕБОДЕРА. ПОСЕТИЛА ИХ ПРЕМИЈЕРКА

ТЕМПО КУЛЕ (TEMPO TOWER) (2)

Грађани окупљени око иницијативе „Бежанија остаје, коса пркоси“ ставили су до знања да не желе нове небодере у свом комшилуку.

– Бунимо се и против избијања нове улице на Бежанијској коси, са супротне стране СРЦ „11. април“. Зато за документ који је на јавном увиду припремамо јасне примедбе, које ћемо и представити на расправи 31. маја. Ако би се пројекат који је планиран реализовао, то је нових 3.200 становника и 1.500 аутомобила, чиме ћемо имати несносне саобраћајне гужве, али и велики притисак на водоводну и канализациону мрежу.                                                

Такође, и спортски терени који су деценијама представљали тренинг центар за све грађане биће угрожени. Изградњом ће се угрозити и железнички тунел који иде ка Тошином бунару, пошто би се шипови укопали свега пет метара изнад њега.

Већина окупљених грађана се сложила са овим и поновила идентичне примедбе.

Премијерка их је саслушала и рекла:

– Стигло је 110 примедби и постоји тим који ће их све проценити.  

– Ако мене питате, ни мени нема нарочито смисла да овде долазе такви солитери, али такође и сви заједно треба да нађемо начин да се град развија – закључила је Ана Брнабић. 

У ПЛАНУ ТРИ КУЛЕ ДО 100 И 120 МЕТАРА

Да подсетимо, инвеститори су се огласили прошле недеље, обавештавајући јавност да пројекат неће угрозити локалну заједницу.

Финансиран од стране приватних инвеститора који су власници земљишта, пројекат Темпо Тоwер је плод искључиво домаће памети и струке. На њему ће радити наше архитекте, урбанисти и грађевински стручњаци и биће реализован у складу са свим важећим прописима и процедурама, саопштили су инвеститори за домаће медије.

У планирању овог пројекта посебно је вођено рачуна да нови симбол Београда не угрози еколошке, саобраћајне и социјалне потребе простора и грађана на Бежанијској коси.

Како би се спречиле гужве предвиђена је изградња три нове саобраћајнице и повезивање саобраћајница које до сада нису биле у функцији. Тако да када пројекат буде завршен саобраћајних гужви у овом делу Бежанијске косе неће бити.

Планирани изглед прве куле у низу, фото: Промо

Додатно, биће изграђена и пасарела за пешаке и бициклисте преко аутопута која ће повезати Спортски центар „11. април“ са другим спортским садржајима на Бежанијској коси, наводи се у саопштењу.

  • О ДЕТАЉНОМ ПЛАНУ ЧИТАЈТЕ НА ЛИНКУ ИСПОД

TEMPO TOWER ДЕТАЉИ

Новости

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x