ЧЕСИ ГРАДЕ КОМПЛЕКС АРБОЛЕДА НА ЗВЕЗДАРИ

АРБОЛЕДА

Фото: Домоплан

Компанија Домоплан из Брна, део Фипок групе, планира ширење у Југоисточној Европи и припрема луксузни стамбени комплекс на ободу Звездарске шуме.

Осим најављених инвестиција у Загребу, компанија планира да почетком 2024. године започне изградњу пројекта у Београду вредног око 20 милиона евра, преноси портал property-forum.eu

„Добили смо све потребне дозволе од београдских власти за почетак изградње у првом кварталу 2024. године“, потврдио је за е15 власник и оснивач Домоплана Томаш Ваврик. Домоплан ће изградити стамбену зграду под називом Арболеда, чија ће изградња коштати 22 милиона евра. У згради ће бити 49 станова, док ће цена по квадрату износити око 4.000 евра. Премијум објекат ће бити изграђен у југоисточном делу Београда, непосредно уз Парк шуму Звездара, једну од највећих шумовитих површина у центру престонице, рекао је Ваврик.

Осим оближњег парка, становници пројекта Арболеда који се простире на површини од око 7.000 квадратних метара, имаће и панорамски поглед на цео град. Такође, због своје локације близу природе, стамбено становање је пројектовано у духу одрживости и мање потрошње енергије.

Пројекат ће имати топлотне пумпе и станице за пуњење електричних возила.

Фото: Домоплан

О КОМПАНИЈИ ДОМОПЛАН

Компанија је основана 2010. године и била је фокусирана искључиво на изградњу станова у околини Брна.

2017. године је као један од првих чешких инвеститора, почела да систематски развија изградњу апарт хотела у чешким планинским центрима.

Од 2022. године Домоплан је члан Фипок групе. Инвеститор такође шири своје пословање у иностранству, где планира да изгради одмаралишта на хрватским острвима Пагу и Хвару. Планира и изградњу стамбених објеката у Загребу.

ЧЕШКИ ИНВЕСТИТОРИ У ПОХОДУ НА БЕОГРАД

Пројекат на Звездари је још један у низу који реализују чешки инвеститори у главном граду.

У Београду ће следеће године почети изградња два велика пројекта на обали Дунава које граде чешки улагачи.

Компанија Себре градиће несвакидашње луксузно насеље Марина Дорћол, док чешка УДИ група планира градњу више од 2000 станова у комплексу некадашње фабрике Дуга. Поменута група тренутно на Новом Београду завршава прву од две зграде комплекса Ластавице.

Домоплан,

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ДУГА НА ВИЛИНИМ ВОДАМА – НИЧЕ 2300 СТАНОВА КОМПАНИЈЕ УДИ

ЗГРАДА БИВШЕ ПОШТЕ НА САВСКОМ ТРГУ ЋЕ БИТИ СРУШЕНА

АКВАРИЈУМ, ПРИРОДЊАЧКИ МУЗЕЈ И ПАНОРАМСКИ ТОЧАК НА УШЋУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

1 Коментар
Највише гласова
Најновије Најстарије
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
InterAkt
InterAkt
6 месеци пре

Koji je katastarski broj placa na kome… Читај даље »

1
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x