ТРАМВАЈИ 11 И 12 ПОНОВО КРОЗ САВСКУ

ТРАМВАЈИ 11 И 12 ПОНОВО КРОЗ САВСКУ

Трамваји 11 и 12 поново кроз Савску улицу и Савског трга кренули јутрос.

Почев од среде, 9. фебруара, поново се успостављаjу трамвајске линије 11 (Калемегдан /Доњи град/ – Блок 45) и 12 (Омладински стадион – Баново брдо) на својим редовним трасама преко Савског трга и Савске улице, саопштавају из Секретаријата за јавни превоз.

Завршетком радова на реконструкцији трамвајске пруге у зони Савског трга стекли су се услови за поновно враћање линија 11 и 12 на своје редовне трасе.

Трамваји са поменутих линија ће се од Савског трга кретати Савском улицом, Булеваром војводе Мишића преко Моста на Ади до Блока 45 (линија бр. 11), односно преко петље „Радничка” до Бановог брда (линија 12).

СТАЈАЛИШТЕ ЗА ТРИ МЕСЕЦА

С обзиром на то да још нису изграђена стајалишта у Савској улици (у висини Поште 5), тек по завршетку њихове изградње, што се очекује за око три месеца, биће стављена у функцију. У међувремену, возила са линија бр. 12 привремено ће користити стајалишта у Улици Немањиној, док возила са линије бр. 11 у предметној зони за сада неће имати стајалишта.

Средња дужина линије бр. 11 износи 14,688 километара. На линији ће саобраћати пет возила целодневно, са интервалом слеђења од 23 минута.

Средња дужина линије бр.12 износи 10,379 километара. На линији ће саобраћати 11 возила, са интервалом слеђења од 10 минута.

Коначним завршетком радова на изградњи Савског трга, повезивањем Немањине и Карађорђеве улице са Савском улицом створили су се услови за пуштање у саобраћај трамвајских линија 11 и 12, које су до сада саобраћале преко Новог Београда.

За становнике Бановог брда ово ће имати посебан значај, јер ће новом трасом линије 12 добити директну, кратку и значајно бржу везу са Сајмом, Мостарском петљом, Савским тргом, уз могућност преседања на велики број других линија са којима је могућ контакт на наведеним тачкама (17, 18, 23, 37, 46, 51, 52, 53, 55, 56, 56Л, 58, 88 и Е2).

За становнике Дорћола, преко линије 11 биће такође омогућена веза са Савским тргом, Мостарском петљом и Сајмом, уз преседање на остале наведене линије, саопштавају из Секретаријата за јавни превоз. 

  • ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

ЗЕМУНСКА ФИРМА КУПИЛА ИМТ ЗА СКОРО 71 МИЛИОН ЕВРА

У СРБИЈИ 140.000 СТАМБЕНИХ КРЕДИТА

Беоинфо

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x