„КАРГО“ ПРОТЕСТУЈЕ ЗБОГ ЗАПЛЕЊЕНИХ ВОЗИЛА

(Фото: Архива)

Председник Удружења грађана „ЦарГо“ Александар Вучић и директор компаније ЦарГо Технолоџис Вук Губеринић састали су се  у Београду са начелником Комуналне полиције Иваном Дивцем, на коме је истакнуто да се од комуналне полиције очекује да престану са пружањем асистенције саобраћајној инспекцији док се суд не изјасни о процесима који су у току у вези са одузетим возилима.

Раније је више стотина чланова Удружења грађана „КарГо” одржало протест испред седишта Комуналне полиције у Макензијевој улици у Београду, а председник удружења Александар Вучић поручио је да ће се организовати и масовни протести ако се, како је рекао, насиље и одузимање возила настави.

„Оно што је поражавајуће за нас и за цело удружење и Србију јесте да су до сада газили право на рад, а данас су почели да газе и људска права”, изјавио је Вучић коментаришући покушај одузимања возила једном од чланова у Палићкој улици у Батајници.

Према његовим речима, до сада је одузето девет аутомобила удружења „КарГо”.

Додаје да су у седишту Комуналне полиције одбили да их приме на разговор, упркос чињеници да су, како је навео, светла у згради била упаљена када је почео протестни скуп.

„Доћи ћемо и сутра и сваког дана уколико ово угњетавање не престане и док не добијемо одговоре. Најављујемо масовне протесте уколико угњетавање и малтретирање не престане”, рекао је Вучић.

Истакао је да Тужилаштво до сада није реаговало, ни осам месеци након одузимања првог возила, и затражио објашњење по ком основу се члановима удружења одузима приватна имовина.

Један од возача, Мића Панић, изјавио је да их Комунална полиција, како каже, малтретира свакодневно и да им укида основно право на рад.

„Представљају се у својству лажног путника, злоупотребљавају људе, инвалиде, свакако се представљају. Ми плаћамо порез, доприносе, све живо плаћамо. Једноставно нам не дају да радимо”, рекао је Панић.

Додаје да је великом броју возача рад у „КарГо” начин којим прехрањују своје породице.

„Плаћамо доприносе, тотално смо регуларни и пружамо нашим грађанима добру услугу… Овај скуп је упозорење да нас пусте да радимо, да нас не ометају и да нам не узимају аутомобиле”, рекао је Панић.

Читајте још: Паркирање које је разбеснело једну маму на Врачару

Политика

 

 

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x