СТИЖЕ НЕВРЕМЕ, ГРАДОНАЧЕЛНИК НАРЕДИО ПРИПРАВНОСТ

На основу упозорења добијеног од РХМЗ-а да је у Београду на снази наранџасти, а у окружењу црвени метеоаларм, командант Штаба за ванредне ситуације градоначелник Београда Зоран Радојичић одржао је ванредну седницу штаба и наложио да се сви ресурси ставе у максималну приправност.

„Због најављаног невремена које се очекује у Београду све комуналне службе су у максималној приправности. Према прогнози РХМЗ-а у поподневним часовима очекују се падавине од око 20 литара по метру квадратном у временском периоду од три сата. Најављен је олујни ветар и могућа локална појава града”, рекао је Радојичић.

Градоначелник додаје да се грађанима у оваквим ситуацијама препоручује додатна пажња и опрез, као и да без преке потребе не крећу на пут.

„Апелујем на све грађане да прате упозорења надлежних служби, да без преке потребе не крећу на пут, а ако се током невремена ипак нађу на њему да зауставе своје возило на сигурно место и на тај начин сачекају да невреме прође. Важно је и да тада обрате пажњу на улегнућа и ниске позиције где постоји могућност да се услед обилних падавина накупи већа количина воде, те да се труде да избегавају таква места”, истакао је Радојичић.

Он је додао да је дао налог свим субјектима заштите и спасавања да спроведу оперативне и превентивне мере.

Надлежне службе предузеће и све одговарајуће мере на санацији евентуално могуће настале штете због невремена, саопштио је Беоинфо.

ВЕСИЋ НА ФЕЈСБУКУ:

Ситуација на левој обали Дунава за сада је стабилна, а ниво воде у црпним станицама је низак тако да за сада нема проблема, написао је на Фјесбуку заменик градоначелника Горан Весић.

ЈКП Водовод и канализација послао је три цистерне типа “вома” за одгушивање канализације у Поенкареву, насеље Шангај у Земуну и Дизнијеву улицу у Борчи. Низак ниво Дунава и Саве омогућава да вода са Новог Београда и Земуна брже отиче јер је ту гравитациона канализација. ЈКП Зеленило добило је 11 пријава, а три екипе су већ на терену.

У контакту сам са Електродистрибуцијом и за сада нема већих проблема у снабдевању електричном енеријом. То су за сада сви проблеми са којима се суочавамо.

Како се падавине очекују још око сат времена и пашће око 5 до 7 литара, па поново после поноћи, градске службе остају у приправности.

 

Читајте још: Дан после потопа још се уклањају последице

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x