ХТЕЛИ ДА КРАДУ КАНТЕ, ПА ПРОСУЛИ НАТРИЈУМ СУЛФИД. ВАТРОГАСЦИ НА ТЕРЕНУ

Због сумње да су у напуштеној фабрици просуте хемикалије опасне по живот, блокирана је Кајмакчаланска улица од Поп Стојанове до Бранка Крсмановића, а на терен су одмах изашли полицајци и припадници ватрогасно-спасилачке бригаде, док је једна особа превезена у болницу.

Део улице је ограђен траком, тако да возила не могу проћи. Пешацима је дозвољен пролаз, али не и задржавање. Станарима из оклоних зграда и кућа је препоручено да затворе прозоре.

Интервенисала је и екипа Хитне помоћи, док су, према незваничним сазнањима, два лица приведена.

– Наша екипа превезла је једног пацијента из Кајмакчаланске улице на Војномедицинску академију – кажу за „Блиц“ из Хитне помоћи.

Како сазнајемо, три мушкарца су ушла у напуштену фабрику за прераду метала и покушали да отуђе канте у којима је био натријум сулфид. Међутим, једна од канти се просула, након чега је дошло до испарења због којег је један мушкарац превезен у болницу.

Иако је реч о нимало безазленим хемикалијама, количина која се излила, како незванично сазнајемо, не представља опасност по живот грађана. Из МУП-а кажу да нема разлога за панику.

– Поред полиције, на терену су и три ватрогасна возила и десет ватрогасаца-спасилаца. Они су ту из предострожности, али опасности по грађане нема – потврђују из МУП-а.

Блиц

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x