ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА

ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА НАЦИОНАЛНОГ СТАДИОНА У СУРЧИНУ

Фото: Локација стадиона/Београдске, новембар 2022.

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да ће „за неколико недеља“ почети радови на изградњи националног стадиона.

  • „Потписали смо уговор за инфраструктуру, буквално се сада праве кампови за раднике и радови крећу у наредних неколико недеља“, рекао је Мали за ТВ Прва.

Према његовим речима, процене су да ће до почетка или половине 2026. бити завршена изградња националног стадиона.

Мали је рекао да ће „за пар месеци“ бити завршена изградња сектора Б на обилазници око Београда чиме ће бити повезан аутопут Београд – Ниш са истом таквом саобраћајницом до Загреба.

Рекао да је то најважнији део те обилазнице који ће, како је казао, бити готов за пар месеци, вероватно до јуна.

Стадион у Сурчину Фото: Министарство финансија
Стадион у Сурчину Фото: Министарство финансија

Да подсетимо, Град Београд осим стадиона планира и изградњу новог сајма где би, уколико добијемо кандидатуру, била одржана светска изложба Експо 2027.

О томе можете да читате у посебној вести.

Новац за изградњу стадиона и инфраструктуре издвојен је у буџету, а критике дела јавности се односе на износ који ће се потрошити за ту намену.

„Утврдили смо да постоје неколико ставки које су у вези са Националним стадионом у Сурчину. У једној ставци у буџету се даје сагласност да држава одобри задужење од 350 милиона евра. А онда, на другом месту, даје се одобрење држави да се задужи за још један кредит, за инфраструктуру око стадиона, од 190 милиона евра. То је 540 милиона евра“, изјавио је недавно за Н1 главни уредник недељника НИН Милан Ћулибрк.

„Ако узмете та два кредита, у буџету за наредну годину имате још 195 милиона за стадион, а у буџету за 2024. годину још 165 милиона. То је 900 милиона евра, људи“, истакао је Ћулибрк.

Како изгледа локација на којој ће се градити можете да погледате у видеу који смо направили приликом прве посете тој локацији:

Београдске, Б92, Н1

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ГРАД ОБУСТАВИО ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ БУЛЕВАРА КРАЉА АЛЕКСАНДРА

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x