ГРАД ОБУСТАВИО ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ БУЛЕВАРА КРАЉА АЛЕКСАНДРА

ГРАД ОБУСТАВИО ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ БУЛЕВАРА КРАЉА АЛЕКСАНДРА (1)

Тендер за израду техничке документације за реконструкцију Булевара краља Александра је обустављен, објављено је данас.

Пре тога ова јавна набавка је изазвала буру реакција суграђана, али и дела политичке јавности попут ,,Не давимо Беорад“ који су покренули петицију да се булевар прошири, а не само обнови у постојећој регулацији.

„Сви аргументи да је проширење Булевара прескуп пројекат падају у воду, ако узмемо у обзир чињеницу да су за друге пројекте у граду опредељене баснословне цифре, попут Линијског парка за који је током три године предвиђено више од 90 милиона евра“, казао је Алекса Петковић из ,,Не давимо Београд“ на општини Звездара током потписивања петиције.

Годинама се чекало на проширење Булевара краља Александра од Цветкове пијаце до Устаничке улице, које је неопходно првенствено због безбедности, недостатка тротоара, али и саобраћајних гужви.

Иако је познато да би проширење било скупа инвестиција због великог броја објекта који би морали да буду уклоњени а власници обештећени, грађани нису губили наду да ће се једног дана проширење догодити.

Тендер и одвојена средства у буџету за други план – да се уместо проширења булевар само обнови у постојећој регулацији – за много је био сигнал да се можда још дуго неће променити ситуација. Ипак, данас је објављена неочекивана одлука.

ТЕНДЕР ОБУСТАВЉЕН ДОПИСОМ ГРАДОНАЧЕЛНИКА

Тендер за израду техничке документације за реконструкцију Булевара краља Александра ообустављен је дописом градоначелника Александра Шапића од 12. јануара ове године, наводи се у одлуци која је објављена на Порталу јавних набавки.

Даље се каже да је градоначелник тако реаговао на допис Главног урбанисте града Београда од 29.12.2022. који наводи да су у току активности на изради Плана детаљне регулације за део града између Партизанске и Устаничке, те да се предлаже и да се приступи реализацији планског решења и за део од Господара Вучића до Устаничке.

Према њему би се трамвајске шине поставиле кроз средину улице, док би обострано биле изграђене по две коловозне траке по смеру.

Ово је уједно и правни основ за обуставу тендера пошто је реч о околностима које нису биле познате пре расписивања тендера. (члан 147. став 1 тачка 3 Закона о јавним набавкама – када постану познате околности због којих би, да су биле познате раније, дошло до битне промене у садржају документације о набавци).

Јавна набавка за техничку документацију која је обустављена расписана је 29.12.2022.

Портал јавних набавки, Не давимо Београд, Београдске

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ШАПИЋ НАЈАВИО УКЛАЊАЊЕ И СПЛАВОВА ОД БРАНКОВОГ МОСТА ДО УШЋА

ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ЗЕМУНУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x