ШАПИЋ НАЈАВИО УКЛАЊАЊЕ И СПЛАВОВА ОД БРАНКОВОГ МОСТА ДО УШЋА

ШАПИЋ НАЈАВИО УКЛАЊАЊЕ И СПЛАВОВА ОД БРАНКОВОГ МОСТА ДО УШЋА

Најпознатији београдски сплавови у низу Фото: Гугл

Између Бранковог моста и Ушћа неће бити ниједан сплав и коначно ће људи док се шетају моћи да виде Калемегдан – поручио је Шапић.

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да ће на обали Саве у Београду бити дозвољено постављање сплавова на Савском шеталишту, као и у Земуну преко пута Ратног острва, док „између Бранковог моста и Ушћа неће бити ништа“.

Шапић је јутрос за телевизију Хепи изјавио да ће град у фебруару спровести пројекат довођења струје и воде до локација које су предвиђене за постављање сплавова.

Он је навео да очекује да ће до марта или априла „сваки закупац који је лицитирао цену моћи да постави сплав“ на Савском шеталишту.

„Током пролећа биће велика реконструкција Савског шеталишта. Од Бранковог моста чистимо све, нема ништа до рта где се налази војска. Код хотела ‘Југославија’ направићемо локације и ићи на лицитацију. Очекујемо до марта да имплементирамо ово што смо спровели у децембру, што се тиче Савског шеталишта, и да ћемо паралелено да припремамо локације преко пута Ратног острва“, рекао је Шапић и додао да ће можда бити опредељене локације за постављање сплавова и на Земунском кеју.

Сплавови ће се налазити на две локације, на Савском шеталишту и практично преко пута Ратног острва. Између Бранковог моста и Ушћа неће бити ниједан сплав и коначно ће људи док се шетају моћи да виде Калемегдан – поручио је Шапић.

Он је додао да су сплавови који су до сада били постављени на обали Саве имали дозволу Речне капетаније „за плутање и пловидбу“, а да нису имали дозволе да буду усидрени, нису плаћали закуп и нису званично били повезани на воду и струју.

Додао је да ће бити „јасно дефинисани услови“ где ће се сплавови убудуће налазити и како ће изгледати, међу којима је и обавезан размак између њих од 15 метара, што до сада није био случај.

Он је рекао и да ће од прихода од закупа бити финансирано уређење обале и шеталишта.

ТВ ХЕПИ

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ФАБРИКА ДУГА – НАСЕЉЕ СА ПОГЛЕДОМ НА ДУНАВ И ЛИНИЈСКИ ПАРК

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x