Отворена туристичка сезона на Калемегдану

Након зимске паузе, отворени објекти на Београдској тврђави (Римски бунар, Сахат кула, Велики барутни магацин, Кула Небојша, Војни бункер и Казамати Војног музеја) поново ће од данас, 1. априла, свакодневно бити доступни за посетиоце, саопштавају из ЈП „Београдска тврђава”.

Улазнице за све објекте могу се купити на продајним местима на Београдској тврђави: у Галерији Београдске тврђаве у Стамбол капији и у Кули Небојша. У сваком од отворених објекта посетиоце ће свакодневно чекати презентери Београдске тврђаве, који ће их упознати са објектима, историјским околностима и разлозима њиховог настанка, као и са поставком која се налази у њима.

Осим појединачних карата, ЈП „Београдска тврђава” нуди посетиоцима и куповину обједињене улазнице за пет објеката на Београдској тврђави (Кулу Небојшу, Сахат кулу, Римски бунар, Велики барутни магацин и Војни бункер) по цени од 450 динара (пуна цена за пет појединачних карата је 700 динара), а за студенте, ђаке и пензионере цена је 350 динара. Обједињена улазница није временски ограничена и не подразумева посету свим објектима у истом дану.

Сахат кула, Римски бунар, Велики барутни магацин, Војни бункер и Казамати Војног музеја отворени су свакодневно од 11 до 19 часова, а Кула Небојша ради од среде до недеље од 11 до 19 часова.

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x