УДРУЖЕЊЕ ГРАЂАНА ,,ПО МЕРИ МЕТРО“: ПЕТИЦИЈА ЗА ИЗМЕНУ ТРАСЕ ПРВЕ ЛИНИЈЕ

Фото: Беоинфо

Удружење грађана „По мери метро” саопштило је да је покренуло онлајн петицију за измену трасе прве линије будућег београдског метроа, како би се омогућило да пролази испод железничке станице „Прокоп”, Клиничког центра Србије, и да добије крак ка насељима Церак, Видиковац, Лабудово брдо и Петлово брдо.

Захтев за изградњу крака од станице Жарково у Трговачкој улици ка Петловом брду, како су истакли из тог удружења, „заснива се на свим претходним плановима метроа од 1976. године, на основу којих су поменута насеља и развијана”.

Како су оценили, тиме 70.000 становника поменутих насеља добија метро превоз који је деценијама био планиран, а тренутним планом је изостављен.

„Захтев да прва линија метроа пролази преко железничке станице Београд Центар (познате као ‘Прокоп’) и Клиничког центра Србије, заснован је на званично предложеној варијанти прве линије метроа у оквиру Плана генералне регулације шинских система у Београду од стране самих градских планера”, истакли су из тог удружења грађана.

Према њиховим речима, тиме се добија веза градске, приградске и регионалне железнице са метроом, као и опслуживање највећег болничког центра у Србији.

ВЕСИЋ: ДО КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА ПОКРЕТНЕ СТЕПЕНИЦЕ

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је раније за ТВ Прва да ће се од Клииничког центра Србије налазити 400 метара удаљена метро станица Мостар.

Он је навео ће до Клиничког центра Србије бити направљене покретне степенице.

КЦС и железничка станица Прокоп биће обухваћени метроом, али тек трећом линијом. „Прокоп је обухваћен трећом линијом метроа, јер ће се тамо махом обављати међуградски саобраћај, а више путника очекујемо на железничкој станици Нови Београд“, рекао је Весић.

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И: ВАГОНИ БЕОГРАДСКОГ МЕТРОА НА ГЛАСАЊУ – КОЈИ ВАМ СЕ НАЈВИШЕ СВИЂА (АНКЕТА)

Весић је за ТВ Прва недавно рекао да се трећа линија тек пројектује и да се неће градити у првој фази, „градиће се у некој будућности“ и имаће 21 станицу.

Петиција се може потписати ОВДЕ.

Помериметро.рс, Беоинфо, Политика

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x