САВА ЦЕНТАР ОТВАРА ВРАТА 14. НОВЕМБРА

САВА ЦЕНТАР НОЋУ

Реконструисани конгресни и пословни део Сава Центра биће отворен 14. новембра, најавио је Делта холдинг.

Истог дана у Сава центру почеће Европска конференција нутрициониста на којој ће учествовати више од 1.500 учесника. Део Сава Центра који ће од новембра угостити домаће и стране госте обухвата 65.000 метара квадратних, односно више од две трећине укупне површине овог објекта.

После потпуне реконструкције конгресни и пословни део Сава Центра поново је модеран објекат, енергетски ефикасан, саграђен уз највише еколошке стандарде укључујући и БРЕЕАМ сертификат, један од водећих сертификата за процену утицаја објеката на животну средину, наводи се у саопштењу.

Конгресни део чини 46 сала (уместо досадашњих 16), међу којима је и чувена Главна конгресна дворана, место неких од најзначајнијих скупова у историји Београда, Србије и бивше Југославије.

Како је наведено, посебна атракција Сава Центра биће имерсив сала, јединствена на овим просторима.

ОЧУВАНИ ЗАШТИЋЕНИ ДЕЛОВИ ЕНТЕРИЈЕРА

Реновиран је и обновљен и пословни простор А класе и шопинг зона са рестораном и локалима различитих брендова и услуга.

Обнова Сава Центра реализује се у две фазе, на исти начин као што је овај објекат и грађен. Реконструкција чувене Плаве дворане биће настављена по плану до половине 2024. године и њен капацитет биће повећан са 3.672 на 4.000 посетилаца.

Очувани су архитектура и елементи ентеријера који су стављени под заштиту Завода за заштиту споменика културе Београда, наводе из Делта холдинга. Осим што је сачуван препознатљиви спољашни изглед, замисао архитетке Стојана Максимовића, остали су исти и бројни елементи унутрашњости по којима је Сава Центра познат Београђанима и гостима главног града. Зидове и даље краси чувена мапа света, бетонски елементи, дугачки холови и форма простора са галеријама. Сачувана су и уметничка дела која су годинама красила ентеријер овог објекта.

Конгресни и пословни део Сава Центра отвара се тачно три године након што је компанија Делта Реал Естате на јавном конкурсу постала власник овог објекта, наведено је у саопштењу.

Политика

ЧИТАЈТЕ ЈОШ И:

УМЕСТО ЕНЕРГОПРОЈЕКТА МУЗЕЈ У РЕСАВСКОЈ ЋЕ ОБНАВЉАТИ ВД КОНКОРД ВЕСТ

ХОТЕЛ СЛАВИЈА НА ПРОДАЈУ

ПРЕПОРУЧУЈЕМО ДА ПРОЧИТАТЕ

0 0 гласови
Гласање за чланке
Региструј се
Обавести о
guest

0 Коментари
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо ваше мишљење, испод текста можете да пошаљете коментар.x